αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε κάποιον, αν θες να τον γνωρίσεις πραγματικά

Τέσσερις ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε κάποιον, αν θες να τον γνωρίσεις πραγματικά

Κάθε νέα επαφή έχει το δικό της ενδιαφέρον. Αλλά μετά τις πρώτες συζητήσεις, πως μπορείς να εμβαθύνεις περισσότερο και να γνωρίσεις πραγματικά τον άλλο; Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εμβαθύνεις σε έναν συνομιλητή είναι να κάνεις ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να δεις τη ζωή και τις εμπειρίες του ατόμου μέσα από τα μάτια του.

Αφήνοντας στην άκρη θέματα όπως η πολιτική, η θρησκεία και το χρήμα, μπορείς να κάνεις κάποιες ερωτήσεις με στόχο να ανοιχτεί το άλλο άτομο και να ανακαλύψεις αρκετές από τις πτυχές του.

Εδώ είναι λοιπόν 4 ερωτήσεις για να γνωρίσεις πραγματικά τον άλλο. Ακόμα και στην πρώτη συνάντηση.

1# «Γιατί;». Η λέξη «γιατί» είναι ένας απλός και βολικός τρόπος για να αρχίσετε να ρίχνετε μια ματιά… κάτω από την επιφάνεια του νερού. Μια συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί και να διερευνηθεί ρωτώντας γιατί ένα άτομο έχει μια συγκεκριμένη γνώμη ή γιατί έχει κάνει μια συγκεκριμένη επιλογή. Γιατί είναι αυτό το αγαπημένο σου βιβλίο; Γιατί σου αρέσει τόσο πολύ αυτό το τραγούδι; Γιατί ασχολήθηκες με το συγκεκριμένο πεδίο; Γιατί αποφάσισες να σπουδάσεις στο εξωτερικό; Ένα καλά τοποθετημένο «γιατί» μπορεί εύκολα να ανοίξει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και να μάθεις πολλά πράγματα για τον άλλο.

2# «Τι σου φαίνεται ενδιαφέρον;». Μια ερώτηση όπως «τι σου φαίνεται ενδιαφέρον;» δίνει στο άλλο άτομο μια ανοιχτή πόρτα για να μιλήσει για ένα θέμα με το οποίο είναι παθιασμένο. Το σπουδαίο σε αυτήν την ερώτηση είναι ότι έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τη γνώση και την εμπειρία ενός νέου φίλου.

3# «Τι σε εμπνέει;». Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τι ωθεί τους ανθρώπους να κάνουν αυτά που κάνουν. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να αντιμετωπίζετε την έμπνευση αυτού του ατόμου ως σημαντική – γιατί είναι! Ακόμα κι αν φαίνεται ανόητο ή γελοίο, έχει σημασία για αυτό το άτομο. Οι άνθρωποι συχνά περιμένουν μεγάλες δηλώσεις όταν πρόκειται για μία πηγή έμπνευσης, αλλά μερικές φορές η έμπνευση προέρχεται από μικρά καθημερινά πράγματα.

4# «Έχεις μακροπρόθεσμους στόχους ή μεγάλα όνειρα;». Οι άνθρωποι με μεγάλους στόχους και φιλοδοξίες είναι μια ενδιαφέρουσα ομάδα για να συναναστραφείς. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την τάση να ερευνούν τις επιλογές που ανοίγονται μπροστά και να ακολουθούν μονοπάτια για νέες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Το να ρωτήσεις για τους στόχους και τα όνειρα ενός ατόμου, του δίνει την ευκαιρία να μοιραστεί ένα κομμάτι του εαυτού του μαζί σου. Και όπως έχουμε ξανά πει: Είναι χρήσιμο να κάνεις παρέα με άτομα που έχουν παρόμοιους στόχους και φιλοδοξίες με εσένα. Μπορούν να σου δώσουν ώθηση προς τα εμπρός και να ανταλλάξετε απόψεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 9 =