αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις επιχειρηματίες αποκαλύπτουν τα «μυστικά» τους για να παραμένεις πάντα συγκεντρωμένος

Τρεις επιχειρηματίες αποκαλύπτουν τα «μυστικά» τους για να παραμένεις πάντα συγκεντρωμένος

Μέσα σε μια επιχείρηση στην οποία «τρέχουν» πολλά πράγματα, είναι δύσκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένος. Αυτό ακριβώς το ζήτημα, πιάνει το αμερικανικό Entrepreneur.com. Και παραθέτει τις λύσεις. Έτσι όπως τις εφαρμόζουν πολλοί πετυχημένοι επιχειρηματίες. Παρακάτω, ακολουθούν 4 ιδρυτές, οι οποίοι έχουν ο καθένας το δικό τους «μυστικό» για να παραμένουν πάντα συγκεντρωμένοι στα σοβαρά tasks.

«Κάθε Δευτέρα βάζω τις προτεραιότητες για το τι έχω να κάνω μέσα στην εβδομάδα. Και μετά, στο τέλος της εβδομάδας, σκέφτομαι τι έχω κάνει και το μοιράζομαι με τους εργαζομένους μέσω ενός email που έχει τον τίτλο ‘Σκέψεις’», σημειώνει ο ιδρυτής της Nerd Wallet, Tim Chen.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να οργανωθείς, αφού σε διαφορετική περίπτωση τα εισερχόμενα emails γίνονται η to-do list σας- κάτι που είναι χαζό, αφού δεν έχεις δημιουργήσει εσύ αυτή την λίστα.

Από την μεριά της, η ιδρύτρια της Food52, Merrill Stubbs, μιλά για τη σημασία των διαλλειμάτων. «Κάνε διαλείμματα. Απομακρύνομαι από κάτι, αφού έχω δουλέψει πάνω σε αυτό. Κάνε μια μικρή βόλτα. Μίλα με κάποιο δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά σου», σημειώνει.

«Κάνε την ερώτηση του 9», λέει η ιδρύτρια της εφαρμογής Bumble, Whitney Wolfe. Και τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, όταν βρίσκεσαι μπροστά σε μια κατάσταση ή μια απόφαση, πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου, αν αυτό θα έχει σημασία σε 9 λεπτά από τώρα, 9 ώρες, 9 εβδομάδες, 9 μήνες ή 9 χρόνια. Αν κάτι θα έχει σημασία σε όλες αυτές τις χρονικές περιόδους, τότε δώσε εκεί την προσοχή σου. Αν κάτι θα έχει γίνει «ασήμαντο» μετά από λίγο χρονικό διάστημα, δεν αξίζει να εστιάσεις εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − 2 =