αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις δεξιότητες που σε πληρώνουν μέχρι και με 200 δολάρια την ώρα. Μήπως έχεις κάποια από αυτές;

Τέσσερις δεξιότητες που σε πληρώνουν μέχρι και με 200 δολάρια την ώρα. Μήπως έχεις κάποια από αυτές;

Το marketplace Upwork, που εστιάζει στους freelancers, καταγράφει εδώ και καιρό τις πιο δημοφιλείς δεξιότητες και ειδικότητες στον ιστότοπό του. Μεταξύ αυτών που μπήκαν στη λίστα φέτος είναι η ανάλυση δεδομένων, το social media marketing και η λογιστική, σύμφωνα με την έκθεσή του Upwork για τις δεξιότητες εργασίας που είναι περισσότερο περιζήτητες το 2024.

Το Upwork ομαδοποιεί τις δημοφιλείς δεξιότητές ανάλογα με τον τομέα, όπως η γραφή κώδικα και οι πωλήσεις. Φέτος, συμπεριέλαβε επίσης μια λίστα με τις πιο περιζήτητες εργασίες εξυπηρέτησης πελατών και admin support tasks, μερικά από τα οποία δεν απαιτούν απαραίτητα μεγάλη εμπειρία.

Εδώ είναι οι 4 κορυφαίες δεξιότητες στην κατηγορία.

General virtual assistant

Φανταστείτε πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή όλων όσων γνωρίζετε αν είχαν έναν εικονικό βοηθό για να φτιάξει το ημερολόγιό τους, να βοηθούσε με email, να φτιάξει κάποιες παρουσιάσεις. Αυτό είναι το είδος της εργασίας κάνουν οι γενικοί εικονικοί βοηθοί και είναι τόσο περιζήτητοι.

«Και μπορούν να το κάνουν για πολλούς πελάτες», λέει η Vicki Salemi, ειδικός σταδιοδρομίας στο Monster.

Οι General virtual assistants χρεώνουν έως $65 την ώρα στο Upwork.

Εισαγωγή δεδομένων

Αυτή η δεξιότητα αφορά την εισαγωγή πληροφοριών σε προγράμματα όπως το Microsoft Excel ή την ενημέρωση υπαρχουσών βάσεων δεδομένων. Μπορεί να είναι κουραστικό, αλλά είναι απαραίτητο για όλα τα είδη επιχειρηματικών λειτουργιών, από συστήματα παρακολούθησης πελατών έως συστήματα παρακολούθησης αιτούντων.

«Είναι μια δεξιότητα που δεν φεύγει», λέει η Margaret Lilani, vice president of talent delivery στο Upwork. «Πρέπει να μεταφέρουμε τις πληροφορίες στα σωστά μέρη και πρέπει να τις μεταφέρουμε εκεί σωστά».

Οι Data entry specialists χρεώνουν έως $100 την ώρα στο Upwork.

Digital project management

Εάν μια εταιρεία θέλει να ανοίξει μια νέα καμπάνια για το brand της ή να ξανά χτίσει τον ιστότοπό της, θα προσλάβει ίσως έναν υπεύθυνο ψηφιακού έργου για αυτό.

«Αυτός ο διευθυντής έργου θα διατηρήσει αυτό το ψηφιακό έργο σε καλό δρόμο», λέει η Lilani. Θα σχεδιάσουν το πεδίο εφαρμογής, θα διαχειριστούν τις προθεσμίες, «θα παραδώσουν στην ώρα τους και θα παραδώσουν την ποιότητα που υποσχέθηκαν στους πελάτες τους», λέει.

Οι Digital project managers χρεώνουν έως και 200 δολάρια την ώρα.

Γενικές υπηρεσίες έρευνας

Η έρευνα είναι χρήσιμη για την επίλυση μυριάδων επιχειρηματικών προβλημάτων. Είναι «ένα κρίσιμο στοιχείο όταν ανακαλύπτουμε προβλήματα πελατών και αποφασίζουμε τι θα φτιάξουμε στη συνέχεια», λέει η Lilani.

Αλλά θέλει δουλειά. «Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες», λέει. «Πρέπει να το ξεπεράσεις, πρέπει να φτάσεις στα σωστά κομμάτια του και μετά πρέπει να συνθέσεις και να αντλήσεις γνώσεις από αυτό». Εκεί μπαίνουν οι ερευνητές. Βρίσκουν αυτές τις πληροφορίες, τις κοσκινίζουν και βοηθούν τις επιχειρήσεις να καταλήξουν σε συμπεράσματα για να λύσουν τα προβλήματά τους.

Τέτοιοι ερευνητές χρεώνουν έως 70 δολάρια την ώρα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =