αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις απρόσμενες συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με κοφτερό μυαλό

Τέσσερις απρόσμενες συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με κοφτερό μυαλό

Η διανοητική ευκρίνεια έχει να κάνει με το πώς χρησιμοποιείτε τη νοημοσύνη σας, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζετε και επιλύετε προβλήματα και πώς περιηγείστε στον κόσμο γύρω σας.

Η ψυχολογία έχει εντοπίσει μερικά ασυνήθιστα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι πνευματικά οξυδερκείς άνθρωποι. Χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από το πλήθος.

1) Περιέργεια

Οι διανοητικά οξυδερκείς άνθρωποι χαρακτηρίζονται συχνά από μια ακόρεστη περιέργεια.

Οι ψυχολόγοι έχουν σημειώσει αυτό το χαρακτηριστικό ως κοινό παρονομαστή σε άτομα με υψηλή πνευματική οξύτητα. Είναι ‘αναζητητές’, πάντα αναρωτιούνται, πάντα διερευνούν και θέλουν πάντα να μάθουν περισσότερα.

Αυτή η περιέργεια δεν περιορίζεται σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα. Θα μπορούσε να αφορά μια νέα τεχνολογία, ένα ιστορικό γεγονός, μια φιλοσοφική ιδέα ή ακόμα και τη μηχανική της τελευταίας viral χορευτικής κίνησης.

2) Περνούν χρόνο μόνοι

Τα άτομα με νοητική ευκρίνεια συχνά εκτιμούν και αξιοποιούν τον χρόνο που παιρνούν μόνοι τους.

Η ψυχολογία το υποστηρίζει.

Ο χρόνος που περνάμε μόνος μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για ψυχική αναζωογόνηση. Επιτρέπει τον αυτοστοχασμό, τη δημιουργικότητα και την επίλυση προβλημάτων.

Οι διανοητικά οξυδερκείς άνθρωποι το καταλαβαίνουν αυτό και δεν φοβούνται να περάσουν χρόνο μόνοι τους. Επομένως, μην φοβάστε τη μοναξιά. Δεν έχει να κάνει με το να είσαι αντικοινωνικός, είναι να δώσεις στο μυαλό σου τον χώρο που χρειάζεται για να παραμείνει σε φόρμα.

3) Προσαρμόζονται

Οι διανοητικά οξυδερκείς άνθρωποι έχουν ταλέντο στην προσαρμοστικότητα. Δεν είναι άκαμπτοι- και είναι ανοιχτοί στην αλλαγή.

Υπάρχει λόγος για αυτό.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα συναρπαστικό όργανο. Έχει την ικανότητα να επανασυνδέεται με βάση τις εμπειρίες μας, μια διαδικασία γνωστή ως νευροπλαστικότητα. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός μας μπορεί:

-Να προσαρμοστεί σε νέες καταστάσεις
-Μάθει νέες δεξιότητες
-Ανάρρωση από τραυματισμούς

Οι διανοητικά οξυδερκείς άνθρωποι αξιοποιούν αυτό το χαρακτηριστικό του εγκεφάλου. Καταλαβαίνουν ότι η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και ότι η προσαρμοστικότητα είναι το κλειδί για την αποτελεσματική πλοήγηση στη ζωή.

4) Νιώθουν άνετα… με την αβεβαιότητα

Η αβεβαιότητα μπορεί να είναι αγχωτική. Το να μην ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια ή πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, μπορεί να προκαλέσει άγχος.

Αλλά το θέμα με τους ανθρώπους που έχουν κοφτερό μυαλό είναι ότι νιώθουν άνετα με την αβεβαιότητα. Καταλαβαίνουν ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και ότι είναι εντάξει να μην υπάρχουν όλες οι απαντήσεις.

Αντί να αφήνουν την αβεβαιότητα να τους ‘παραλύει’, το βλέπουν ως ευκαιρία για ανάπτυξη και μάθηση. Είναι μια ευκαιρία να εξερευνήσετε νέες δυνατότητες, να δοκιμάσετε την ανθεκτικότητά τους και να προσαρμοστείτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 3 =