αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις απλοί τρόποι για να σε συμπαθήσει κάποιος στη διάρκεια μιας συζήτησης

Τέσσερις απλοί τρόποι για να σε συμπαθήσει κάποιος στη διάρκεια μιας συζήτησης

Αρκετοί είναι αυτοί που προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τους άλλους με την εμφάνιση τους, με το αμάξι που οδηγούν ή με ένα ακριβό ρολόι. Αν θέλεις όμως πραγματικά να κάνεις τον άλλο να σε συμπαθήσει, υπάρχει ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος: Να κάνεις μια καλή συζήτηση μαζί του.

Σκέψου τα άτομα που έχεις συμπαθήσει εσύ στο παρελθόν. Τα περισσότερα από αυτά μάλλον δεν είχαν υλικό πλούτο. Αλλά ήταν άτομα έξυπνα, με χιούμορ, και με τα οποία μπορούσες να κάνεις καλές συζητήσεις. Το αμερικανικό Goalcast το πάει ένα βήμα παρακάτω. Και παραθέτει 4 πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να σε συμπαθήσει κάποιος κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης.

1# Να είσαι σίγουρος για τις πεποιθήσεις σου. Οι άνθρωποι που έχουν μια σοβαρή άποψη για διάφορα θέματα και μπορούν να την παραθέσουν, γίνονται πιο σεβαστοί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα. Ούτε ότι θα έχεις δίκιο σε όλα. Αλλά αν πιστεύεις κάτι πάνω σε ένα θέμα, πες την άποψη σου και συζήτησε το με την άλλη πλευρά.

2# Δώσε συγχαρητήρια. Όταν δίνεις συγχαρητήρια σε κάποιον, το κάνεις να αισθάνεται καλά για τον εαυτό του. Και φυσικά του γίνεσαι πιο συμπαθής. Όταν έχεις κάτι καλό να πεις, απλά πες το. Αλλά να το εννοείς. Και φυσικά μην το παρακάνεις γιατί ίσως θα έχεις αρνητικά αποτελέσματα.

3# Επαφή με τα μάτια. Είναι κάτι που έχουμε ξανά συζητήσεις. Όταν κοιτάς τον άλλο στα μάτια, είναι πιο εύκολο να «συνδεθείς» μαζί του συναισθηματικά. Και την ίδια στιγμή δείχνεις πιο ειλικρινής. Άρα μέσα σε μια συζήτηση, μην ξεχνάς την επαφή με τα μάτια.

4# Χαμογέλα! Οι άνθρωποι που δεν χαμογελούν κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας θεωρούνται αναξιόπιστοι, σύμφωνα με τον μεταδιδακτορικό ερευνητή στην ψυχολογία στο NYU, Peter Mede-Siedlecki. Όταν χαμογελάς ενώ μιλάς στον άλλο, του δημιουργείς θετικά συναισθήματα. Και είναι πιο πιθανό να σε συμπαθήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + seventeen =