αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις απλοί τρόποι για να «καθαρίσεις» το μυαλό σου από το άγχος της καθημερινότητας

Τέσσερις απλοί τρόποι για να «καθαρίσεις» το μυαλό σου από το άγχος της καθημερινότητας

Έχεις ποτέ νιώσει ότι το μυαλό σου έχει κολλήσει; Ή ότι είσαι εξαντλημένος από τη δουλειά σου και το μόνο που κάνεις είναι αρνητικές σκέψεις; Σίγουρα σου έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι πώς μπορείς να διαχειριστείς τέτοιου είδους καταστάσεις και να μην τις αφήσεις να σε καταβάλουν. Πώς μπορείς να βοηθήσεις το μυαλό σου να αδειάσει και να κάνεις καθημερινά thrive! Οι πρακτικές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις.

Κάνε διάλειμμα

Ο εγκέφαλός σου επηρεάζει την ευεξία και την ποιότητα ζωής σου. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να τον βοηθάς να αδειάζει κάθε τόσο. Για να μπορείς να αδειάσεις το μυαλό σου, πρέπει καταρχάς να χαλαρώσεις. Πώς θα το κάνεις; Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου κάνοντας ένα διάλειμμα. Περιόρισε τον θόρυβο και ασχολήσου με εσένα. Στο διάλειμμά σου μην ασχολείσαι με τίποτα σχετικό με την τεχνολογία. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να είσαι απόλυτα προσηλωμένος σε εσένα χωρίς να αφήνεις τίποτα να σου αποσπά την προσοχή, να χαλαρώσεις και να μάθεις να απολαμβάνεις την στιγμή. Σκέψου κάποια πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη και σε γεμίζουν χαρά. Φέρε στο μυαλό σου όμορφες στιγμές και βοήθησέ το να ταξιδέψει για να μπορέσει να χαλαρώσει.

Να θυμάσαι ότι εσύ είσαι υπεύθυνος για τον εαυτό σου

Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι ο μόνος υπεύθυνος για την ευτυχία σου είσαι εσύ, συνεπώς θα πρέπει να μην περιμένεις από κανέναν άλλον να σε κάνει ευτυχισμένο αν εσύ ο ίδιος δεν φροντίζεις τον εαυτό σου. Το ίδιο ισχύει και με καθετί αρνητικό. Δεν θα πρέπει να κατηγορείς τους άλλους για τα δικά σου προβλήματα και θα πρέπει να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεών σου. Μόνο όταν συνειδητοποιήσεις ότι εσύ είσαι υπεύθυνος για εσένα, μπορείς να αλλάξεις ότι χρειάζεται. Τα συναισθήματά σου μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό. Κάθε φορά που δεν νιώθεις καλά, δες τι πρέπει να αλλάξεις. Προσπάθησε να γνωρίσεις τον εαυτό σου σε βάθος και μην είσαι απλός παρατηρητής στην ζωή σου. Γιατί εσύ ο ίδιος την διαμορφώνεις.

Άλλαξε στάση

Αν θέλεις να έχεις περισσότερη ενέργεια και ενθουσιασμό, τότε πρέπει να δεις τη ζωή υπό ένα νέο πρίσμα, με μία νέα οπτική. Πώς θα το κάνεις αυτό; Άρχισε να σκέφτεσαι και να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά. Πίεσε τον εαυτό σου να κάνει πράγματα που ποτέ στο παρελθόν δεν τολμούσε. Άρχισε να ζεις, να σκέφτεσαι και να δρας διαφορετικά. Μην επαναπαύεσαι. Άλλαξε στάση και νοοτροπία.

Ο εγκέφαλός σου επηρεάζει την ευεξία και την ποιότητα ζωής σου. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να τον βοηθάς να αδειάζει κάθε τόσο.

Δες τη ζωή θετικά

Να είσαι αισιόδοξος και να βλέπεις τη θετική πλευρά σε όλα. Δες τη ζωή με μία άλλη ματιά, προσπαθώντας να αναζητάς την καλύτερη πλευρά των άλλων αλλά και του εαυτού σου. Έχε πίστη και εμπιστοσύνη στον εαυτό και τις δυνάμεις σου και επίλεξε μία θετική στάση ζωής. Από εσένα εξαρτάται.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − six =