αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις απλές κινήσεις που μπορεί να κάνει ένας freelancer για να εκτοξεύσει την καριέρα του

Τέσσερις απλές κινήσεις που μπορεί να κάνει ένας freelancer για να εκτοξεύσει την καριέρα του

Το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Οι κλασικές επαγγελματικές ευκαιρίες δεν είναι πολλές, και έτσι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να βαδίσουν στο δικό τους τολμηρό μονοπάτι και να γίνουν freelancers. Αυτό φυσικά μόνο έυκολη επιλογή δεν είναι. Αφού στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά εμπόδια.

Ωστόσο, έχει και θετικά. Αφού μπορείς να δουλεύεις τις ώρες που σε εξυπηρετούν καλύτερα, ενώ αν τελικά «πιάσει» η επιλογή σου είναι πιθανό να βγάλεις περισσότερα χρήματα από ότι θα έπαιρνες ως υπάλληλος γραφείου κάπου. Αρκεί να κινηθείς σωστά. Παρακάτω θα δεις 4 απλές κινήσεις που μπορεί να κάνει ένας ελεύθερος επαγγελματίας για να εκτοξεύσει την καριέρα του.

1# Πήγαινε σε events. Ημερίδες, σεμινάρια και γενικότερα events στο πεδίο σου, μπορούν να βοηθήσουν. Θα πάρεις νέες γνώσεις, ενώ θα κάνεις και το απαραίτητο networking που μπορεί να σου προσφέρει νέες συνεργασίες.

2# Κάνε δημοσιεύσεις. Δεν αρκεί μόνο να είσαι καλός στην δουλειά σου. Πρέπει και να φαίνεται. Δοκίμασε να κάνεις δημοσιεύσεις. Είτε στο εταιρικό blog σου, είτε στα social media, είτε σε άλλα ΜΜΕ αν έχεις πρόσβαση. Μπορείς π.χ. να γράψεις άρθρα που αφορούν το πεδίο σου.

3# Νέα skills. Είναι επίσης σημαντικό να μην μένεις στάσιμος. Μείνε πάντα ενημερωμένος για τις νέες τάσεις, και φρόντισε να μαθαίνεις νέα skills. Να είσαι ένα βήμα μπροστά από τους άλλους.

4# Πολλές ευκαιρίες μαζί. Είπαμε, είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να αξιοποιήσεις πολλές ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν, παράλληλα. Αρκεί να κάνεις τον σωστό προγραμματισμό. Άλλωστε, δεν έχεις την υποχρέωση να πηγαίνεις σε ένα γραφείο από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Αξιοποίησε τον χρόνο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + two =