αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις απλές κινήσεις για να boostάρεις την δημιουργικότητα σου

Τέσσερις απλές κινήσεις για να boostάρεις την δημιουργικότητα σου

Είναι πιθανό η καθημερινότητα σου να είναι γρήγορη και αγχωτική, με ελάχιστον ελεύθερο χρόνο. Και deadlines που τρέχουν συνεχώς. Σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε η πανδημία και… ανακάτεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Αλλά πως μπορείς μέσα σε αυτό το χαοτικό τοπίο να παραμείνεις δημιουργικός; Υπάρχουν τρόποι, αρκεί να κινηθείς σωστά. Τώρα λοιπόν θα δούμε 4 απλούς τρόπους για να boostάρεις την δημιουργικότητα σου.

1# Ο «νεκρός χρόνος» του Steve Jobs και του Albert Einstein: Όπως έχει δείξει η επιστήμη, είναι χρήσιμο να περνάς λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Χωρίς να κάνεις τίποτα. Χωρίς να δουλεύεις και χωρίς να απασχολείσαι σε κάποια άλλη δραστηριότητα. Αν δεν έχεις χρόνο μέσα σε μια εργάσιμη ημέρα για να κάνεις κάτι τέτοιο, μπορείς να οργανώσεις το πρόγραμμα σου και να ξυπνάς λίγο νωρίτερα. Έτσι ώστε να έχεις αυτόν τον «νεκρό χρόνο» το πρωί, πριν ξεκινήσεις τις δουλειές σου. Μισή ή μία ώρα μπορεί να είναι αρκετή. Με άλλα λόγια, o «νεκρός χρόνος» μας βοηθά να χαλαρώσουμε αρκετά για να δούμε τη «μεγάλη εικόνα» και να έρθουν στην επιφάνεια οι μεγάλες ιδέες. Αν είσαι συνεχώς μέσα στην φασαρία και την πίεση, το πιο πιθανό είναι ότι αυτές οι ιδέες δεν θα έρθουν ποτέ στο φως.

Αν ακόμα δεν έχει πειστεί, δες και κάτι ακόμα: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein, εφάρμοζαν όλο αυτό το κόνσεπτ. Ο Albert Einstein έφτασε σε μερικές από τις πιο σπουδαίες ιδέες του, μέσα σε έναν τέτοιο «νεκρό χρόνο». Μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, δηλαδή, κατά το οποίο δεν έκανε τίποτα. Απλά σκεφτόταν και επεξεργαζόταν ιδέες.

2# Συζήτα με άλλους ανθρώπους: Πολλές φορές, οι καλές ιδέες προκύπτουν μέσα από τις επαφές με άλλους ανθρώπους. Μπορεί να προκύψουν μέσα από συζητήσεις που θα κάνεις με άλλους. Δες τι προβλήματα έχουν, και ποιες θα ήταν ίσως οι πιθανές λύσεις τους. Όταν έχεις όλα τα δεδομένα στο τραπέζι, κάνε τα σχέδια σου. ‘Η συζητήστε για πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας. Ακόμα και μέσα από αυτή τη διεργασία μπορούν να προκύψουν καλές ιδέες.

3# Πήγαινε μια βόλτα και άλλαξε σκηνικό: Αν κάθεσαι 24ώρες μέσα σε ένα δωμάτιο, μπροστά από ένα PC, μάλλον δεν θα αυξήσεις την δημιουργικότητα σου. Άσε που έτσι θα κουραστεί το μυαλό σου από ένα σημείο και μετά. Κάνε διαλείμματα και βγες έξω από το σπίτι. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί μεγάλοι businessmen έχουν τους περιπάτους μέσα στο καθημερινό πρόγραμμα τους. Φροντίζουν να μην κάθονται συνεχώς κλεισμένοι μέσα σε 4 τοίχους. Κατά την διάρκεια των περιπάτων «καθαρίζει» το μυαλό σου και είναι πιθανό να έρθουν στην επιφάνεια νέες ιδέες. Τώρα που είναι καλοκαίρι, είναι επίσης ιδανική μια βόλτα στην παραλία.

4# Κράτα σημειώσεις: Το είπαμε και πριν. Οι καλές ιδέες δεν έρχονται πάντα ενώ είσαι μέσα σε ένα γραφείο και δουλεύεις. Μία καλή ιδέα μπορεί να έρθει ενώ είσαι σε έναν περίπατο ή στη μέση της νύχτας. Μερικές από τις καλύτερες ιδέες μας μπορεί να μείνουν πίσω επειδή απλά δεν τις καταγράψαμε. Κράτα πάντα μαζί σου ένα σημειωματάριο. Είτε σε χαρτί, είτε σε digital μορφή. Και σημείωσε κάθε καλή ιδέα/ σκέψη/ πρόταση που σου έρχεται στο μυαλό. Έτσι ώστε να τα αναλύσεις αργότερα όταν θα έχεις χρόνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + fifteen =