αρχικηVIRALΤέσσερις απλές κινήσεις για να μεταμορφώσεις τον παλιό καναπέ σου και να μοιάζει σαν καινούργιος

Τέσσερις απλές κινήσεις για να μεταμορφώσεις τον παλιό καναπέ σου και να μοιάζει σαν καινούργιος

Συνήθως με  την έλευση μιας νέας εποχής μας πιάνει και η διάθεση της αλλαγής. Ίσως ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνετε και εσείς τι αλλαγές σας ξεκινώντας από τον βαρετό πλέον καναπέ σας που εδώ και μήνες σκέφτεστε να ανανεώσετε. Ο καναπές αποτελεί hot spot του σπιτιού και μια αλλαγή δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. Οι ιδέες πολλές και οικονομικές, ικανές φυσικά για να δώσουν αέρα αλλαγής στον άλλοτε γουστόζικο καναπέ σας.

Αλλάξτε τα μαξιλάρια Μια σίγουρα οικονομική και εύκολη αλλαγή είναι η ανανέωση των μαξιλαριών του καναπέ σας. Μπορεί το μονότονο χρώμα στην απόχρωση του καναπέ να σας έχει κουράσει γι αυτό δράστε άμεσα. Μια έρευνα είτε στα καταστήματα υφασμάτων είτε διαδικτυακή θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ταιριάζει στον καναπέ σας. Προτιμήστε έντονα χρώματα σε αποχρώσεις συγγενικές με τον καναπέ σας. Μπορείτε επίσης να «παίξετε» με το μέγεθος των μαξιλαριών αλλά και με την ποιότητα του υφάσματος. (σουέτ, λινό, βαμβακερό, παγέτα, ακόμα και γούνα).

Η αλλαγή ήρθε… από το ριχτάρι. Εξίσου εύκολη και συνάμα οικονομική αλλαγή.Ένα ριχτάρι θα κάνει αμέσως την διαφορά στον παλιό και μουντό καναπέ σας. Υφάσματα χιλιάδες και αποχρώσεις επίσης. Προτιμήστε απαλά με σχέδιο στην ύφανσή τους ή με κρόσσια στο τελείωμα για ένα πιο boho αποτέλεσμα. Αυτό που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι πως θα πρέπει να πλένεται εύκολα για να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε εκ νέου, άμεσα. Τους χειμερινούς μήνες μπορείτε να κάνετε την ατμόσφαιρα πιο χουχουλιάρικη βάζοντας αντί για ριχτάρι μια κουβέρτα μάλλινη διακοσμητική και φυσικά χρηστική για τις κρύες μέρες.

Ξύλινα πόδια, έτσι για την αλλαγή Πολύ πιθανό ο καναπές να ήταν και το πρώτο έπιπλο που πήρατε για το νέο σας σπίτι. Ίσως ήσασταν κάπως πιο σφιχτοί στα οικονομικά και να μην καταφέρατε να πάρετε αυτόν που πραγματικά θέλατε. Ήρθε η στιγμή που μ’ ένα μαγικό τρόπο θα αλλάξετε αισθητά τον καναπέ σας κάνοντάς τον να δείχνει πολύ πιο ακριβός από ότι πραγματικά είναι. Η διαδικασία απλή για τον ξυλουργό σας. Επιλέξτε ξύλινα κατά προτίμηση πόδια που θα βρείτε στο εμπόριο και θα ταιριάζουν με το ύφος του καναπέ σας. Το στιλ θα το καθορίσετε εσείς όπως και το σχέδιο τους. Η αλλαγή θα είναι ριζική και αισθητή.

Το ξύλινα πόδια αναβαθμίζουν τον κανπέ σας αρκετά.

Υποπόδιο καναπέ Εκτός από την όψη του παλιού σας καναπέ μπορείτε να αλλάξετε τη μορφή και τη διάταξή του. Αν έχετε έναν απλό τριθέσιο ή διθέσιο καναπέ μπορείτε μ΄ένα υποπόδιο να τον επεκτείνεται ή ακόμα να του δημιουργήσετε γωνία. Το υποπόδιο είναι επιπρόσθετο κομμάτι που εύκολα μπορείτε να προσαρμόσετε στον καναπέ σας. Σημαντικό είναι να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με τη φιλοσοφία του καναπέ σας. Αν ο καναπές είναι σε απλές γραμμές θα πρέπει να κάνετε την αντίστοιχη επιλογή υποποδίου και το αντίθετο. Ρωτήστε το κατάστημα που αγοράσατε τον καναπέ και θα σας καθοδηγήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Πηγή: spirossoulis.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − nine =