αρχικηVIRALΤέσσερις απλές ιδέες για να δείχνει το σπίτι σας πιο ακριβό και πολυτελές: Εξηγεί η αρχιτέκτονας Έφη Καλογήρου

Τέσσερις απλές ιδέες για να δείχνει το σπίτι σας πιο ακριβό και πολυτελές: Εξηγεί η αρχιτέκτονας Έφη Καλογήρου

Αν θέλετε να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει πιο ακριβό και πολυτελές, υπάρχουν μερικές μικρές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε. Χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

«Η πολυτέλεια προκύπτει από το στυλ και την κομψότητα που αποπνέει ένας χώρος», εξηγεί η Έφη Καλογήρου. Η ίδια είναι αρχιτέκτονας, και design & fashion influencer. Έχει χτίσει το δικό της κοινό στο Instagram στο account @effiekalogirou, ενώ μαζί με τον σύζυγο της έχουν ιδρύσει το studio αρχιτεκτονικής και τέχνης, pentestudio.com.

Μιλώντας στο It’s Possible παραθέτει μερικές απλές ιδέες για να δείχνει το σπίτι σας πιο ακριβό και πολυτελές.

1. Αλλάζουμε την διαρρύθμιση των επίπλων 🟥

Με γνώμονα κάθε έπιπλο να έχει τον χώρο που του αναλογεί και γενναίες αποστάσεις από τα γύρω του .
Όσο μικρο καθιστικό και να έχουμε πρέπει να φαίνεται άνετο για να ξεχωρίζει και το στυλ του.

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι προτιμούμε τον καναπέ μας ως central piece να τον τοποθετούμε στην μεγαλύτερη διάσταση του δωματίου, το ταίρι του το coffee τable όχι κολλητά και γύρω γύρω ο,τι άλλο έπιπλο έχουμε σε μια φανταστική κυκλική διάταξη.

2. Ο μαγικός αριθμός τρία 🟥

Τρεις υφές, τρία χρώματα, τρία υλικά, Ο,τι διαφορετικό επιλέξουμε να προσθέσουμε σαν αίσθηση έχουμε τον καμβά, την βάση που λέμε σε έναν χώρο, δηλαδή το χρώμα που κυριαρχεί στην μεγαλύτερη επιφάνεια και στο συνολικό άθροισμα δεν ξεπερνούμε τον αριθμό τρία.

Για παράδειγμα σε έναν καναπέ που έχει γήινα χρώματα προσθέτουμε μέχρι 3 διαφορετικά χρώματα μαξιλάρια και patterns. Προσπαθούμε αυτή την λογική να την διατηρήσουμε σε όλη την διακόσμηση και στα έπιπλα.

3. Δεν αφήνουμε το καθιστικό χωρίς έργα τέχνης και χωρίς χαλιά 🟥

Το έργο τέχνης δεν χρειάζεται να είναι ακριβό,μπορεί να είναι και μια απλή εκτύπωση, αλλά να έχει κορνίζα, ιδανικά σε αποχρώσεις μπρονζέ, χρυσού ματ , διαφορετικά το αποτέλεσμα θα δείχνει λίγο. Χαλιά έχουμε όλο τον χρόνο. Ναι ακόμα και το καλοκαίρι… Για αυτό επιλέγουμε αυτά που είναι για όλες τις σεζόν ή καλοκαιρινά-χειμωνιατικα. Έτσι οπτικά ο χώρος δείχνει μεγαλύτερος, πολυτελής και πάντα κομψός…

4. Αντίκες και design έπιπλα 🟥

Είναι η σοφιστικέ πινελιά ,ή πινελιές, όχι ολόκληρη η ζωγραφιά. Δεν γεμίζουμε το σαλόνι μας με αντίκες ,κρατούμε μια αναλογία 1/3 περίπου. Ο συνδυασμός σύγχρονου design επίπλων και πιο κλασικών αποτελεί πάντα, όταν γίνεται σωστά, έναν αξεπέραστο συνδυασμό κομψότητας και πολυτέλειας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − six =