αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα tips για να «σκοτώσεις» την αναβλητικότητα και να κάνεις πραγματικότητα όλα όσα σκέφτεσαι | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τέσσερα tips για να «σκοτώσεις» την αναβλητικότητα και να κάνεις πραγματικότητα όλα όσα σκέφτεσαι | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Το βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα: Αρκετοί άνθρωποι έχουν «μια καταπληκτική ιδέα». Δείχνουν έτοιμοι να εφαρμόσουν όλα όσα σκέφτονται. Αλλά το αποτέλεσμα είναι… διαφορετικό: Τελικά, ελάχιστοι προχωρούν στην πράξη. Μια από τις βασικές αιτίες αυτού, είναι η αναβλητικότητα. Ποτέ δεν είναι η «κατάλληλη στιγμή». Στην πραγματικότητα, μάλλον δεν υπάρχει «κατάλληλη στιγμή»

‘Η ξεκινάς ή όχι.

Είναι τόσο ξεκάθαρο. Βέβαια, όταν εμφανίζεται… το φάντασμα της αναβλητικότητας, είναι δύσκολο να διαχειριστείς τα δεδομένα. Είναι τότε που σκέφτεσαι ότι δεν είσαι έτοιμος για να ξεκινήσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου, δεν έχεις τα χρήματα ή δεν έχεις την ομάδα. Πάντα κάτι θα λείπει. Και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: Νέα αναβολή.

Και τι μπορείς να κάνεις πρακτικά για να «σκοτώσεις» την αναβλητικότητα; Το It’s Possible παραθέτει 4 tips. Ακόμα το σκέφτεσαι;

1# Κόψε την δουλειά σε μικρά κομμάτια: Είναι πιο εύκολο να ανέβεις ένα βουνό σιγά- σιγά, παρά να το ανέβεις… όλο μέσα σε μια ημέρα. Άλλωστε, όταν βλέπεις το βουνό να υψώνεται μπροστά σου, από μόνο του είναι μια εικόνα που μπορεί να σε κάνει να αναβάλεις την ανάβαση. Έτσι με και τις δουλειές. Μην σκέφτεσαι ότι πρέπει να γίνεις σούπερ πετυχημένος και εκατομμυριούχος μέσα σε μια ημέρα. Κόψε την δουλειά σε μικρότερα κομμάτια. Και ξεκίνα με το «Βήμα Νο1» σήμερα.

2# Βρες τους σωστούς ανθρώπους γύρω σου: Είτε μας αρέσει, είτε όχι, οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, επιρεάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Είναι άλλωστε γνωστή η άποψη του business coach, Tim Ferriss, ο οποίος λέει ότι είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 καλύτερων φίλων μας. Άρα λοιπόν ξεκίνα να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που έχουν πετύχει πράγματα στην ζωή τους, έχουν την νοοτροπία του νικητή, και μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές. Και φυσικά μπορούν να σε ωθήσουν έξω από το μονοπάτι της αναβλητικότητας.

3# Σταμάτα να υπερ- αναλύεις τα πράγματα: Ναι, μπορεί να πάει το Α πράγμα στραβά. Μπορεί και το Β πράγμα. Μπορεί το πλάνο να μην εξελιχτεί όπως το περίμενες. Αν κάτσεις και το αναλύσεις, θα υπάρξουν πολλά «αν» στη συζήτηση. Αλλά εκεί ακριβώς ξεκινά το πρόβλημα. Μην κάθεσαι και υπερ- αναλύεις τα δεδομένα και τα πιθανά σενάρια. Φτιάξε το πλάνο σου, και ξεκίνα. Τα υπόλοιπα θα τα δεις στην πορεία.

4# Βάλε deadlines στον εαυτό σου: Αυτό θα μπορούσε να είναι συνέχεια του πρώτου tip που παραθέσαμε παραπάνω. Διότι δεν αρκεί μόνο να βρεις τα βήματα που πρέπει να κάνεις μέχρι τον μεγάλο στόχο σου. Πρέπει να υπάρχει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα λειτουργεί ως μια «δικλίδα ασφαλείας» και θα σε εμποδίσει από το να αναβάλεις τις κινήσεις σου ξανά και ξανά. Βάλε deadlines που θα αφορούν το κάθε βήμα ξεχωριστά. Και προσπάθησε να μείνεις πιστός σε αυτά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =