αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα tips για να οργανώσεις το τέλειο launch party για την startup σου

Τέσσερα tips για να οργανώσεις το τέλειο launch party για την startup σου

Εντάξει, κατάφερες να φτάσεις στη μεγάλη στιγμή της «πρεμιέρας». Μετά από πολλές ώρες δουλειάς, δοκιμών, συσκέψεων και ανταλλαγής μηνυμάτων με τους συνεργάτες σου, ήρθε η ώρα να κάνεις το launch party για την startup σου. Όλα καλά μέχρι εδώ. Αλλά πως ακριβώς πρέπει να οργανώσεις ένα τέτοιο event, έτσι ώστε να παρουσιάσεις σωστά το project σου και να προσελκύσεις τον κατάλληλο κόσμο;

Η CEO της Tigris Events, Serena Holmes, έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι. Και μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση, δίνοντας σου τις κατάλληλες συμβουλές. Σε άρθρο της στο αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει 4 tips για να οργανώσεις το τέλειο launch party.

1- Όρισε στόχους: Θέλεις να θαμπωθούν οι καλεσμένοι από αυτό που θα αντικρίσουν ή μήπως θέλεις να δημιουργήσεις ένα πιο χαλαρό κλίμα που θα ευνοεί τη συζήτηση; Γενικότερα, πρέπει να επιλέξεις τους στόχους σου σε αυτό το πάρτι. Έχει και αυτό την στρατηγική του. Επίσης, είναι χρήσιμο να αφήσεις το brand να πρωταγωνιστήσει και όχι εσύ. Έτσι ώστε αυτό να είναι που θα μείνει στην μνήμη όλων.

2- Επέλεξε το σωστό μέρος: Ναι, με την πρόσκληση θα βάλεις τους άλλους στο κλίμα για το τι θα δουν. Ωστόσο, η επιλογή του χώρου παίζει βασικό ρόλο. Σκέψου να το κάνεις σε ένα χώρο που… θα γεμίσει από νωρίς και στην συνέχεια να μη χωράνε άλλοι καλεσμένοι που πιθανόν θα έρθουν. Καταστροφή. Είναι ιδανικό να επιλέξεις ευρύχωρους χώρους, με εύκολη πρόσβαση. Ένα ακόμα tip εδώ, είναι να έχεις δει το χώρο με τα μάτια σου. Σίγουρα δεν θέλει να βρεθείς μπροστά σε εκπλήξεις.

3- Δημιουργικότητα: Επειδή κάνεις ένα launch event, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κλασικός με την κακή έννοια. Βρες νέους τρόπους να το κάνεις πιο ενδιαφέρον. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να προκαλέσεις τους καλεσμένους να γίνουν ενεργό κομμάτι του event, δοκιμάζοντας το προϊόν σου ή συμμετέχοντας σε άλλες δραστηριότητες. Οργάνωσε ένα event διαφορετικό από τα άλλα.

4- Κάνε το γνωστό: Η οργάνωση θα φανεί… λίγη, αν αυτό που ετοίμασες δεν γίνει γνωστό. Κάνε ότι μπορείς για να διαδοθεί από στόμα σε στόμα και μέσα από τα Social Media. Ένα hashtag ίσως βοηθήσει επίσης. Είναι σημαντικό να μάθουν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι για αυτό που ετοιμάζεις. Παράλληλα, το να στείλεις μερικά Δελτία Τύπου σε ΜΜΕ, σίγουρα θα βοηθήσει στην διάδοση των «νέων».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =