αρχικηVIRALΤέσσερα tips για να κρατήσεις δροσερό το σπίτι σου χωρίς air condition

Τέσσερα tips για να κρατήσεις δροσερό το σπίτι σου χωρίς air condition

Οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει. Και αναμένεται να ανέβουν ακόμα περισσότερο στο προσεχές διάστημα, καθώς μπαίνουμε και επίσημα στο καλοκαίρι. Και ενώ οι περισσότεροι βάζουν τα air condition να δουλεύουν… στο φουλ, υπάρχουν μερικές κινήσεις έτσι ώστε να κρατήσεις το σπίτι σου δροσερό, χωρίς να κάνεις χρήση κλιματιστικού. Δες 4 απλά tips που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις κάτι τέτοιο:

Μην κάνει φαγητό στον φούρνο

Ενδεχομένως, να σας ακούγεται λίγο περίεργο αλλά ο αναμμένος φούρνος της ηλεκτρικής κουζίνας δίνει επιπλέον ζέστη. Τις ημέρες που έχει καύσωνα, περιορίστε την χρήση του όσο μπορείτε, επιλέγοντας άλλους τρόπους μαγειρέματος.

 Καλοκαιρινό κάλυμμα στον καναπέ

Αν ο καναπές σας είναι δερμάτινος, θα έχετε παρατηρήσει πως όταν έχει ζέστη, γίνεστε μούσκεμα στον ιδρώτα. Και όχι μόνο με τον δερμάτινο, αλλά και με τον καναπέ που έχει σουέντ ύφασμα. Σε αυτή, λοιπόν, την περίπτωση ρίξτε στον καναπέ ή στην πολυθρόνα ένα δροσερό καλοκαιρινό κάλυμμα ή ύφασμα, ακόμη και σεντόνι.

Κλειστά παντζούρια

Από τους πιο γνωστούς τρόπους για να κρατάτε έξω από το σπίτι τη ζέστη είναι να έχετε κλειστά τα παντζούρια. Ειδικά, τις ώρες που «χτυπάει» ο ήλιος.

Βρεγμένο σεντόνι κρεμασμένο

Το καλοκαίρι αρκετοί δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κι ένα βρεγμένο σεντόνι θα σας δροσίσει αρκετά. Τι κάνετε; Παίρνετε ένα σεντόνι, το βρέχετε και το κρεμάτε στη μπαλκονόπορτα. Το αεράκι που έρχεται απ’ έξω, θα πέφτει πάνω στο βρεγμένο σεντόνι και θα δροσίζει τον χώρο σας. Και όχι μόνο όταν κοιμάστε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =