αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα tips για να δουλεύεις από οπουδήποτε, με εργαλείο το laptop σου | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τέσσερα tips για να δουλεύεις από οπουδήποτε, με εργαλείο το laptop σου | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Είναι ένας τρόπος εργασίας που ακολουθούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην digital εποχή μας. Δουλεύουν, δηλαδή, με στιλ… ψηφιακών νομάδων. Αυτό το μοντέλο σημαίνει ότι πρακτικά μπορείς να δουλεύεις από οπουδήποτε στον κόσμο, με μόνο εργαλείο το laptop σου- ίσως και το smartphone σου μαζί.

Ωστόσο, αν θέλεις να δουλέψεις ως τέτοιος νομάς, δεν είναι απαραίτητο να ταξιδεύεις… σε όλες τις άκρες της Γης. Μπορείς να το κάνεις και στην πόλη σου. Έτσι θα κάνεις την καθημερινότητα σου πιο ευχάριστη, θα αλλάζεις παραστάσεις και θα κρατάς την δημιουργικότητα σου σε υψηλά επίπεδα. Πάμε να δούμε τώρα 4 tips, για να καταφέρεις να δουλέψεις με αυτόν τον τρόπο και να είσαι παραγωγικός. Όπως έχουμε ξανά πει, με το συγκεκριμένο μοντέλο δουλεύει, κατά κύριο λόγο, και το It’s Possible.

1# Καλός εξοπλισμός. Είπαμε, δεν χρειάζεσαι πολλά για να το κάνεις. Αλλά πρέπει να έχεις τα βασικά. Ένα καλό laptop (ιδανικά να έχει και αξιοπρεπή μπαταρία- θα χρειαστεί). Και ένα καλό smartphone, σε βοηθητικό ρόλο. Από εκεί και πέρα, ανάλογα την ειδικότητα σου, πρέπει να αναζητήσεις και τα σχετικά apps που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

2# Βρες τα κατάλληλα σημεία στην πόλη. Το ότι μπορείς να δουλέψεις remote, δεν σημαίνει ότι θα είσαι… παντού παραγωγικός. Μερικά μέρη δεν είναι κατάλληλα. Όπως π.χ. καφετέριες με έντονη φασαρία ή περιορισμένο χώρο. Βρες τα σημεία στην πόλη που είναι ιδανικά για εργασία. Ειδικά σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετά τέτοια μέρη. Φρόντισε επίσης να είναι σχετικά κοντά στην βάση σου. Δεν θες να κάνεις δρομολόγιο… 45 λεπτών για να πας μέχρι την τοποθεσία που θα δουλέψεις.

3# Βρες τις ώρες που είσαι πιο παραγωγικός. Άλλοι προτιμούν να ξυπνούν 8:00 το πρωί για να δουλέψουν, άλλοι επιλέγουν το απόγευμα. Αν είσαι freelancer, startupper ή επιχειρηματίας και θέλεις να δουλέψεις remote, πιθανότατα έχεις την επιλογή της ώρα. Το πότε θα δουλέψεις, δηλαδή, μέσα στην ημέρα. Βρες τις ώρες που είσαι πιο παραγωγικός, και στήσε κατάλληλα το πρόγραμμα σου.

4# Βρες παρέα. Μπορεί συνήθως οι digital νομάδες να ταξιδεύουν μόνοι- και δεν είναι κακό. Ωστόσο υπάρχει και ένα καλύτερο concept. Να δουλεύεις μαζί με κάποιον άλλο, ο οποίος να μπορεί επίσης να εργαστεί από το laptop του. Θα δεις ότι έτσι οι ώρες δουλειάς θα είναι πιο ενδιαφέρουσες. Και -γιατί όχι- μέσα από τις συζητήσεις σας μπορεί να προκύψουν και νέες ιδέες για το project σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 7 =