αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερα τρόποι για να βρεις την πρώτη σου δουλειά, αν μόλις έχεις αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο

Τέσσερα τρόποι για να βρεις την πρώτη σου δουλειά, αν μόλις έχεις αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο

Ωραία, πέτυχες τον μεγάλο στόχο σου. Μπήκες στην σχολή που ήθελες, σπούδασες, και μόλις πήρες το πτυχίο σου. Και τώρα; Ποιο είναι το επόμενο βήμα έτσι ώστε να «συνδέσεις» τις σπουδές σου με μια πετυχημένη καριέρα; Μην ξεχνάς ότι το πτυχίο που πήρες, μπορεί να είναι ένα καλό στοιχείο για το βιογραφικό σου, αλλά το έχουν και πολλοί άλλοι νέοι. Ενώ ταυχτόχρονα η μηδαμινή εργασιακή εμπειρία σου, μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον εμπόδιο.

Ψυχραιμία. Λύσης υπάρχουν. Είναι αλήθεια ότι το να βρεις την πρώτη σου δουλειά δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Το It’s Possible θα ρου παραθέσει όμως τώρα 4 tips, έτσι ώστε να φτάσεις πιο κοντά στον στόχο σου.

1# Δες το δίκτυο σου. Πιθανότατα η ευκαιρία που ψάχνεις να είναι ήδη μέσα στον κύκλο σου. Εξέτασε τι ανθρώπους έχεις τριγύρω σου, που δουλεύουν, και τι πόρτες ίσως θα μπορούσαν να σου ανοίξουν. ‘Η έστω να σου πουν αν γνωρίζουν για κάποιες ανοιχτές θέσεις εργασίας.

2# Linkedin. Μιας και μιλάμε για δίκτυο, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε από έξω το Linkedin. Είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό social network στον κόσμο. Εκεί μπορείς να κάνεις νέες επαφές, στο πεδίο και στις εταιρίες που σε ενδιαφέρουν. Μην ξεχνάς ότι μπορείς να κάνεις αναζήτηση με βάση το επάγγελμα ή με βάση την εταιρία που εργάζεται κάποιος. Και γιατί όχι, να στείλεις στοχευμένα το βιογραφικό σου.

3# Μπες σε γκρουπ και Οργανισμούς. Δες τι ομάδες υπάρχουν σχετικές με το πεδίο σου και εντάξου σε αυτές. Έτσι θα είσαι πάντα ενημερωμένος για τις νέες εξελίξεις και θα μαθαίνεις για το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

4# Επένδυσε στην προσωπική σου ανάπτυξη. Είπαμε, δεν έχεις εργασιακή εμπειρία. Όμως για να γίνεις πιο ελκυστικός σε έναν εργοδότη, μπορείς να αποκτήσεις κάποια νέα skills. Μερικά online μαθήματα ή κάποια σεμινάρια, σίγουρα θα σε βοηθήσουν. Μην ξεχνάς ότι δεν μετρά μόνο το πτυχίο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − one =