αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα tips από τον 26χρονο που έχει μια επιχείρηση 10 εκατ. δολαρίων

Τέσσερα tips από τον 26χρονο που έχει μια επιχείρηση 10 εκατ. δολαρίων

Ο Sam Ovens κατάλαβε γρήγορα ότι η καθημερινή εργασία, με ωράριο 9-5, δεν τον καλύπτει. Έτσι, αμέσως μετά την αποφοίτηση του από το κολλέγιο, ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση στο γκαράζ των γονιών του. Μετά από 9 μήνες σκληρής δουλειάς και αφού είχε ρίξει εκεί όλα του τα χρήματα, το εγχείρημα απέτυχε.

Το ίδιο έγινε και με τις δύο επόμενες επιχειρήσεις που δημιούργησε. Ο Sam Ovens δεν τα παράτησε. Έφτιαξε και τέταρτη, χρησιμοποιώντας όλες τις πολύτιμες εμπειρίες που είχε λάβει. Έφτιαξε μια συμβουλευτική εταιρία. Σήμερα, 4 χρόνια μετά, έχει φτάσει στην απόλυτη επιτυχία. Η εταιρία του, όπως διαβάζουμε στο Entrepreneur.com, αξίζει 10 εκατ. δολάρια.

Μετά από όλη αυτή τη διαδρομή, ο ίδιος δίνει 4 tips επιτυχίας.

1- Χτίσε το προσωπικό σου brand γρήγορα: Όχι της επιχείρησης. Το δικό σου. Αν οι πελάτες σε γνωρίζουν και σε εμπιστεύονται, θα εμπιστευτούν και τη νέα σου επιχείρηση. Κάθε δημοσίευση στα ΜΜΕ ή στα social media, μπορεί να βοηθήσεις σε αυτό και παράλληλα να σου φέρει νέους πελάτες. Σύμφωνα με τον Ovens δεν θα πρέπει να φοβάσαι να βγαίνεις μπροστά και να προβάλεις τον εαυτό σου.

2- Το δίκτυο: Όταν ξεκινάς μια νέα επιχείρηση, απευθύνσου στο δίκτυο που ήδη έχεις. Μπορεί να είναι φίλοι και συγγενείς. Θα εκπλαγείς με το πόσους πελάτες μπορείς να βρεις εκεί μέσα. Είναι πιο εύκολο να τους πλησιάσεις και μπορούν να σου δώσουν μια αρχική ώθηση.

3- Ποτέ μην σταματάς να μαθαίνεις: Όταν ξεκινάς μια νέα επιχείρηση, ξεκινά ένα ταξίδι μάθησης. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά γνωρίζεις το πεδίο στο οποίο είσαι, πάντα υπάρχουν νέες προκλήσεις και νέα πράγματα να μάθεις. Ήρθε η ώρα να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς.

4- Ξεπέρασε την απόρριψη: «Η αντιμετώπιση της απόρριψης, ήταν ένας τεράστιος φόβος για εμένα, όταν ξεκίναγα» λέει ο Sam Ovens. Μην το παίρνεις προσωπικά αν κάποιος απορρίψει την επιχείρηση σου. Προσπάθησε ξανά και ξανά, μέχρι να πετύχεις αυτό που θέλεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =