αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα ψυχολογικά τρικ για να πετύχεις τους στόχους σου, ακόμα κι αν έχεις βγει εκτός πλάνου

Τέσσερα ψυχολογικά τρικ για να πετύχεις τους στόχους σου, ακόμα κι αν έχεις βγει εκτός πλάνου

Είναι πολύ φυσιολογικό να σκεφτόμαστε να εγκαταλείψουμε τους στόχους για τους οποίους εργαζόμαστε και να αρχίσουμε να ξεκινήσουμε να ψάχνουμε κάτι άλλο να κάνουμε, ειδικά όταν βλέπουμε ότι βγαίνουμε… εκτός πλάνου. Μπορεί να είχες ένα σχέδιο που έπρεπε να ολοκληρώσεις μέσα σε 2 μήνες, και να είσαι ήδη στον 3ο μήνα χωρίς να βλέπεις μεγάλα αποτελέσματα.

Κάπου εκεί ξεκινάμε να σκεφτόμαστε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί ή ότι το πλάνο που έχουμε φτιάξει δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά όσο και να προσπαθήσουμε, και ίσως θα ήταν καλύτερο να αρχίσουμε να ψάχνουμε για κάτι που θα φέρει ανταμοιβή και άμεσα αποτελέσματα.

Αλλά τα καλύτερα πράγματα στη ζωή χρειάζονται χρόνο για να χτιστούν. Μια Rolls-Royce χρειάζεται 6 μήνες για να κατασκευαστεί και γι’ αυτό είναι ένα μεγάλο brand.

Γι’ αυτό οι στόχοι σας χρειάζονται χρόνο. Πως μπορείς όμως να αντέξεις μέσα στην δύσκολη διαδρομή; Εδώ είναι 4 τρικ.

Όσο περισσότερο επαναλαμβάνεις κάτι, τόσο περισσότερο πιστεύεις σε αυτό

Είπαμε, χρειάζεται χρόνος. Και πρέπει να προσπαθήσεις ξανά και ξανά, με βάση το πλάνο που έχεις φτιάξει. Αντί να… αλλάξεις το πλάνο στην πρώτη δυσκολία. Όταν πρέπει να κάνεις ένα task, κάνε το. Μην το αφήνεις για αργότερα επειδή είσαι «απασχολημένος με κάτι άλλο». Εάν το ανέβαλες για κάτι άλλο, τότε σημαίνει ότι «κάτι» είναι πιο σημαντικό από αυτόν τον στόχο που προσπαθείτε να επιτύχετε. Και οτιδήποτε πιο σημαντικό έχει συνήθως προτεραιότητα στη ζωή μας. Μείνει εστιασμένος. Όσο περισσότερο προσπαθείς και βλέπεις μία πρόοδο, τόσο περισσότερο θα πιστέψεις στον στόχο σου.

Μην ανησυχείς για ο,τι δεν μπορείς να ελέγξεις

Πολλές φορές αποπροσανατολιζόμαστε με πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. «Η ζωή είναι 10% τι σου συμβαίνει, και 90% πως αντιδράς σε αυτό που σου συμβαίνει»λέει μία σοφή φράση. Μην αναλώνεσαι σε εξωγενείς παράγοντες. Και εστίασε στις δικές σου κινήσεις.

Να ξέρεις το «γιατί» σου

Οι λύσεις δεν είναι ποτέ εύκολες γιατί απαιτούν συνέπεια και πειθαρχία. Το να έχεις ξεκάθαρη ιδέα του ”γιατί” κάνεις κάτι, είναι το καλύτερο κίνητρο. Επίσης, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ακόμα κι αν πέσετε, μπορείτε να σηκωθείτε. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορείτε ακόμα να πετύχετε τον στόχο σας αν συνεχίσετενα βαδίζετε προς τα εμπρός. .

Βάλε S.M.A.R.T. goals

Αν συνεχίζεις να νιώθεις ότι έχεις χάσει τον προσανατολισμό σου, δοκίμασε να βάλεις S.M.A.R.T. goals. Για τα οποία έχουμε ξανά μιλήσει σε παλαιότερα άρθρα. Τι είναι αυτοί οι στόχοι; Ας δούμε τι σημαίνει το ακρωνύμιο:

S= Specific (Συγκεκριμένος)

Μ=Μeasurable (Μετρήσιμος)

Α=Αttainable (Eπιτεύξιμος)

R=Realistic (Ρεαλιστικός)

Τ=Τime Framed (Σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα)

Δηλαδή ένας στόχος για να είναι έξυπνος πρέπει να είναι συγκεκριμένος, μετρήσιμος, επιτεύξιμος, ρεαλιστικός και ορισμένος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η ψυχολογία παίζει επίσης τον ρόλο της, και αν αρχίσεις να πετυχαίνεις κάποιους στόχους, παίρνεις αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση για να προχωρήσεις παρακάτω. Για αυτό είναι σημαντικό να βάζουμε έξυπνους στόχους- για να μπορούμε και να τους πετύχουμε. Το μοντέλο αυτό είναι έτσι φτιαγμένο για να μπορεί ο οποιοσδήποτε, να βάλει ένα στόχο για ό,τι θέλει.

Στην συνέχεια βέβαια, πρέπει να κάνει την δουλειά. Είναι απαραίτητο συστατικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 6 =