αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα ψέμματα που λες στον εαυτό σου κάθε φορά που φοβάσαι να κάνεις κάτι

Τέσσερα ψέμματα που λες στον εαυτό σου κάθε φορά που φοβάσαι να κάνεις κάτι

Πότε είναι η τελευταία φορά που άφησες τον φόβο να σε κυριεύσει; Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, ο φόβος μας εμποδίζει να κάνουμε πολλά από τα πράγματα που γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο φόβος είναι ιδιαίτερα επιζήμιος και για τους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν το πρώτο τους μεγάλο project.

Έχοντας αυτό κατά νου, το It’s Possible παραθέτει τέσσερα ψέματα που οι άνθρωποι τείνουν να λένε στον εαυτό τους όταν φοβούνται να κάνουν κάτι. Και τελικά μένουν στάσημοι.

«Δεν είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό»

Ο φόβος είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για πολλούς αρχάριους επιχειρηματίες, λίγο παλαιότερους, ή γενικότερα για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν ένα επαγγελματικό βήμα. Χωρίς θετικό boost, πολλοί άνθρωποι μπορεί να παραλύσουν από αυτόν τον φόβο. Mερικοί δεν κυκλοφορούν ποτέ το προϊόν ή την υπηρεσία τους, εξαιτίας αυτού του φόβου. Φοβούνται ότι αυτό που πρέπει να πουλήσουν δεν είναι καλό και δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να ξεπεράσουν τη δυσφορία και να το κάνουν ούτως ή άλλως.

Αλλά μάντεψε: Η δυσφορία είναι μέρος της διαδικασίας και είναι μέρος του ταξιδιού. Πιθανότατα, θα αποτύχετε σε κάποιες προσπάθειες ή θα αντιμετωπίσετε ορισμένες δυσκολίες, αλλά χωρίς δράση, δεν θα πετύχετε τίποτα. Η δράση είναι το κλειδί, επομένως βάλτε deadlines στον εαυτό σας και ξεκινήστε τη δουλειά.

«Έχω τόσες πολλές ιδέες, αλλά θα πρέπει να περιμένω μέχρι να έχω μία που να είναι αρκετά καλή…»

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν έχουν έλλειψη καλών ιδεών, αλλά το να γνωρίζουν σε ποιους τομείς να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους είναι το κλειδί εάν θέλουν πραγματικά να γίνουν επιτυχημένοι. Αντί να αποφύγετε να επιλέξετε ένα μονοπάτι και να προσπαθήσετε να κάνετε ταχυδακτυλουργίες… με τρεις ή τέσσερις ιδέες, περιορίστε την ιδέα σας και δουλέψτε για αυτήν για κάποιο χρονικό διάστημα για να καταλάβετε εάν μπορείτε να κερδίσετε ή όχι από αυτήν την ιδέα.

Είναι σημαντικό -όπως σε πολλά κομμάτια της ζωής- να κάνεις μια επιλογή, όταν είσαι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Μην επίσης μην μένεις στην αδράνεια

«Αυτό υπάρχει ήδη»

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όταν σκέφτονται να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση είναι να μάθουν πώς να πωλούν, όχι μόνο σε άλλους ανθρώπους, αλλά στον εαυτό τους. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν αρκετά στις δεξιότητες και τις γνώσεις τους. Και ως λογικό επακόλουθο δεν πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν πραγματική αξία σε άλλους.

Πολλές φορές θεωρούν ότι μια ανάγκη εκει έξω έχει ήδη καλυφθεί και δεν μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω. Δεν χρειάζεται να είσαι ο πρώτος που κάνει κάτι. Αλλά μπορείς να είσαι ο καλύτερος. ‘Η έστω να σκεφτείς μια πτυχή που οι άλλοι δεν έχουν σκεφτεί. Και να καλύψεις όντως μια ανάγκη στις ζωές των ανθρώπων.

«Θα το κάνω… κάποια στιγμή στο μέλλον»

Το ακούμε συχνά και στην Ελλάδα. Πολλοί έχουν μια «καλή ιδέα», αλλά την αφήνουν… για αργότερα. Όλοι γνωρίζουν ότι οι πρώτες πρωινές ώρες τείνουν να είναι οι πιο παραγωγικές. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι λογικό να ξεκινήσετε τη μέρα σας με τις εργασίες που είναι οι πιο απαιτητικές. Αυτή είναι η ιδανική λογική.

Ωστόσο, αυτό πολλοί άνθρωποι δεν ενεργούν έτσι. Και αφήνουν τα πλάνα τους για… κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον. Ενώ σήμερα μπορεί να ασχολούνται με κάθε «χαζή» δραστηριότητα.

Αν έχεις μια καλή ιδέα, βάλε την σε εφαρμογή. Τώρα. Το να ξεκινάς τώρα είναι πάντα καλύτερο από το να περιμένεις. Κάνοντας ακόμη και μικρά βήματα προόδου μέσα σε ένα χρονοδιάγραμμα, μπορεί να οδηγήσει σε διαρκή επιτυχία. Μην το αφήνεις για αργότερα. Συνήθως το αργότερα… γίνεται ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια Ελληνίδα που έχει δουλέψει σε κολοσσούς, σου δίνει μερικές συμβουλές καριέρας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + five =