αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα χαρακτηριστικά των ανθεκτικών ανθρώπων

Τέσσερα χαρακτηριστικά των ανθεκτικών ανθρώπων

Η ανθεκτικότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά στον «μαραθώνιο» σου. Και μπορεί να δημιουργηθεί με διάφορους τρόπους. Σε μερικούς ανθρώπους έχει να κάνει με την αυτογνωσία, τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, και άλλα στοιχεία που αναπτύσσουν. Για άλλους, σφυρηλατείται στις φλόγες μιας δύσκολης, challenging ζωής που μπορεί να μην είναι ευγενική μαζί τους. Αυτό το άτομο βγαίνει από τις φλόγες πιο δυνατό.

Δεν είναι απαραίτητο όμως κάποιος να υποστεί τέτοιες οδυνηρές δοκιμασίες για να αποκτήσει ανθεκτικότητα. Αντίθετα, μπορούμε να κοιτάξουμε τους ανθεκτικούς τύπους και να επιδιώξουμε να αναπτύξουμε τα στοιχεία που έχουν οι ίδιοι. Εδώ είναι 4 χαρακτηριστικά τους που μπορείς να «αντιγράψεις».

1. Καταλαβαίνουν ότι όλα τα πράγματα είναι προσωρινά

Η κατανόηση ότι όλα τα πράγματα στη ζωή είναι προσωρινά παρέχει μια ισχυρή βάση για να αντιμετωπίσετε τις δοκιμασίες και τα εμπόδια της ζωής. Ακόμα κι αν συμβεί ένα αρνητικό σενάριο, είναι χρήσιμο να σκεφτείς ότι είναι προσωρινό. Από την άλλη, προσωρινό μπορεί να είναι και το θετικό σενάριο. Άλλωστε έχουμε δει ανθρώπους να φτάνουν στην απόλυτη επιτυχία, και στην συνέχεια να πέφτουν. Αμέτρητα βιβλία, ταινίες και γκουρού μιλούν για το πως να φτάσεις στην επιτυχία. Αλλά, ακόμα κι αν καταφέρουμε κάτι τέτοιο, είναι πιθανό κάποια στιγμή να έρθει η πτώση. Είπαμε: Σε αυτή τη ζωή όλα μπορεί να είναι προσωρινά.

2. Βλέπουν τα εμπόδια ως προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν

Κάθε άτομο στον κόσμο θα αντιμετωπίσει προκλήσεις και εμπόδια κατά την επιδίωξη των στόχων του και της ζωής που θέλει να ζήσει. Ο πόνος και τα εμπόδια είναι αναπόφευκτα. Η στάση και η νοοτροπία κάποιου απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις και τα εμπόδια μπορεί είτε να κάνει το φορτίο πιο εύκολο στη μεταφορά, είτε να προσθέσει τεράστιο βάρος το οποίο θα τον ακινητοποιήσει. Οι ανθεκτικοί άνθρωποι κατανοούν ότι τα εμπόδια είναι προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουν, αν θέλουν να φτάσουν στον μεγάλο στόχο τους.

3. Έχουν ξεκάθαρα και διακριτά όρια στις σχέσεις τους

Οι ανθεκτικοί τύποι συχνά προσελκύουν άλλους που θέλουν να συμπορευτούν δίπλα τους στο ταξίδι τους. Αλλά κάνουν σωστές επιλογές και βάζουν τα όρια τους. Οι άνθρωποι που αναζητούν μία κατεύθυνση είναι πιθανό να συρρέουν κοντά στους ανθεκτικούς τύπους ως πηγή έμπνευσης, γνώσης ή ακόμα και φροντίδας. Οι ανθεκτικοί κατανοούν ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί και να βεβαιωθούν ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να πάρουν πολύ από την ενέργειά τους ή να επηρεάσουν αρνητικά την ευημερία τους.

4. Προσπαθούν να βρουν το θετικό, ακόμα κι αν το μάθημα είναι σκληρό

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις θετικά μαθήματα σε οδυνηρές, δύσκολες συνθήκες. Αναζητώντας τα, ένα ανθεκτικό άτομο μειώνει τον αντίκτυπο της αρνητικότητας, του πόνου και της ταλαιπωρίας. Αν μπορούν να βρουν ένα θετικό μέσα σε μία δύσκολη δοκιμασία, θα το φέρουν στην επιφάνεια. Προσπαθούν να βρουν τα χρήσιμα μαθήματα, στη συνέχεια κάνουν το νέο σχέδιο τους και προχωρούν προς τα εμπρός. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ανθεκτικοί άνθρωποι δεν πονάνε. Σημαίνει απλώς ότι δεν αφήνουν μια κακή εξέλιξη να τους εκτροχιάσει για πολύ καιρό ή να αλλάξουν την πορεία τους εντελώς, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − five =