αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που παίρνουν μεγάλα ρίσκα (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Τέσσερα χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που παίρνουν μεγάλα ρίσκα (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Αν περιμένεις πάντα την «τέλεια στιγμή» για να κάνεις κάτι, μάλλον δεν θα οδηγηθείς πουθενά. «Η τέλεια στιγμή είναι πάντα τώρα», όπως λένε μεταξύ αστείου και σοβαρού (μάλλον προς το σοβαρό) πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι.

Ενώ η υπομονή είναι μία αρετή, όπως καταλαβαίνετε, τα όνειρά σας δεν θα έρθουν από το πουθενά στην αγκαλιά σας. Η ζωή δεν λειτουργεί έτσι. Είναι ένα παιχνίδι. Για να κερδίσεις, πρέπει να παίξεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες πήραν μεγάλα ρίσκα στην διαδρομή τους, για να φτάσουν τελικά στον μεγάλο στόχο τους. Προσπαθώντας να σκιαγραφήσουμε το προφίλ τέτοιων ανθρώπων, φτιάξαμε την παρακάτω λίστα. Είναι 4 χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που παίρνουν μεγάλα ρίσκα. Και μπορείς να τα αντιγράψεις. Αρκεί να είσαι έτοιμος να παίξεiς τολμηρά.

1# Νιώθουν άνετα με το… να μην είναι άνετα. Μία από τις πιο κλισέ φράσεις που θα ακούσεις, είναι ότι η επιτυχία βρίσκεται έξω από την ζώνη άνεσης σου. Όταν όμως θα βγεις εκει έξω, δεν θα νιώσεις άνετα. Το να περιμένεις ότι η ζωή θα είναι εύκολη, μάλλον θα οδηγήσει σε μία ατελείωτη απογοήτευση. Κάνε λοιπόν τολμηρές κινήσεις και πράγματα που δεν έχεις ξανά κάνει. Ακόμα κι αν νιώθεις άβολα. Τότε είναι που θα αρχίσεις να αναπτύσσεσαι.

2# Δεν φοβούνται «να μπλέξουν». Οι ρισκαδόροι δεν φοβούνται να… φέρουν τα πάνω- κάτω, να αποτύχουν ή να φθαρούν. Μόλις δουν μια ευκαιρία, μπαίνουν στα βαθιά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίρνεις άσκοπα ρίσκα. Αλλά είναι σημαντικό να κάνεις το βήμα παραπάνω, την στιγμή που πολλοί άλλοι ίσως διστάζουν, «για να μην μπλέξουν».

3# Έχουν περιέργεια. Μερικές φορές υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να δείτε αν κάτι θα λειτουργήσει: πρέπει να το δοκιμάσετε. Ενώ η περιέργεια έρχεται φυσικά σε όλους μας, υπάρχουν εκείνοι που είναι πρόθυμοι να πάνε ένα βήμα παρακάτω. Συνεχίζουν τις ερωτήσεις αναζητώντας μια απάντηση. Άσε την περιέργεια να σε οδηγήσει, και θα φτάσεις πιο κοντά στις απαντήσεις που θες. Μια από τις πιο γνωστές συμβουλές του Steve Jobs σε νέους επιχειρηματίες αλλά και σε όσους θέλουν να είναι πετυχημένοι στη δουλειά τους γενικότερα, ήταν το «παραμείνετε περίεργοι». Η περιέργεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Να σε βοηθήσει να μάθεις νέα πράγματα και να κινηθείς μπροστά.

4# Είναι άνθρωποι που δρουν. Όλα τα παραπάνω στοιχεία ίσως στηρίζονται εδώ. Καλή η θεωρία, αλλά για να φτάσεις εκεί που θες πρέπει να δράσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία, μένουν σε αδράνεια. Σκέφτονται τι μπορεί ίσως να πάει στραβά. Και τελικά δεν κάνουν καμία κίνηση. Στην πραγματικότητα, το να μην κάνεις τίποτα και να παίζεις πάντα ‘safe’, μπορεί να είναι η πιο επικίνδυνη επιλογή. «Το μεγαλύτερο ρίσκο είναι… να μην παίρνεις κανένα ρίσκο», όπως λέει ο Mark Zuckerberg. Ότι κι αν σκέφτεσαι, στο τέλος πρέπει να δράσεις για να κυνηγήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας που έχεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − eight =