αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να χειριστείς ένα αλαζονικό άτομο

Τέσσερα τρικ για να χειριστείς ένα αλαζονικό άτομο

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για τα σημάδια για να καταλάβεις ένα αλαζονικό άτομο.

Η αλαζονεία φαίνεται διαφορετικά στον καθένα. Μπορεί να το δεις όταν κάποιος αργεί συνεχώς χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα προγράμματα των άλλων ή όταν συμπεριφέρεται σαν να είναι καλύτερος από όλους.

Έτσι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να είσαι φίλος με τέτοιους ανθρώπους, πόσο μάλλον να είσαι σε καθημερινή επαφή μαζί τους.

Αλλά τι μπορείς να κάνεις για να χειριστείς ένα τέτοιο άτομο; Εδώ είναι 4 συμβουλές.

Πες του ότι… τον βαριέσαι

Οι αλαζονικοί τύποι θέλουν να τραβούν τα βλέμματα. Να είναι ξεχωρίζουν. Αν αφήσεις έναν αλαζονικό να καταλάβει ότι τον βαρέθηκες, αυτό θα τον αιφνιδιάσει. Ποτέ δεν περιμένουν από εσάς να δείτε τις συνομιλίες μαζί τους ως κάτι βαρετό- και δεν μπορούν να τις δουν έτσι. Αυτό μπορεί να τους κάνει να σκεφτούν δύο φορές για το πώς ενεργούν.

Πες του την αλήθεια ευθέως

Γνωρίζατε ότι μερικές φορές οι αλαζονικοί άνθρωποι… δεν έχουν ιδέα ότι είναι αλαζονικοί; Αυτός είναι ένας καλός λόγος για να τους ενημερώσετε. Η συζήτηση με ένα τέτοιο άτομο μπορεί να τον βοηθήσει να παρατηρήσει τα πράγματα που κάνει και να αλλάξει. Προσοχή όμως, ο αλαζόνας μπορεί να θυμώσει.

Επομένως, είναι σημαντικό να προσεγγίζετε το θέμα με ευγένεια.

Πες μια ιστορία για ένα άλλο αλαζονικό άτομο

Ένας τρόπος για να χειριστείς ένα αλαζονικό άτομο είναι να του πεις μια ιστορία για κάποιον άλλο. Για παράδειγμα: Πείτε ότι είχατε έναν αλαζονικό φίλο παλιά, που δεν προσπάθησε ποτέ να αλλάξει τον τρόπο του, οπότε συνέβη κάτι κακό. Ίσως αυτό το άτομο έχασε τη δουλειά του, ένα αγαπημένο του πρόσωπο ή έναν φίλο μέσα από αυτή τη συμπεριφορά.

Αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, επομένως η αφήγηση αυτής της ιστορίας μπορεί να κάνει τον αλαζονικό άτομο να σκεφτεί δύο φορές πριν συνεχίσει τη συμπεριφορά του. Αξίζει μια δοκιμή.

Χτίσε τη δική σου αυτοπεποίθηση!

Ένα από τα πιο σωστά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να χτίσετε τη δική σας αυτοπεποίθηση. Εάν έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση, είναι πιο εύκολο για ένα αλαζονικό άτομο να σας εκμεταλλευτεί- και θα το κάνει. Σίγουρα δεν θα τους κάνετε να σας φερθούν με ταπεινότητα, αν δεν έχετε αυτοπεποίθηση.

Ενώ η οικοδόμηση της αυτοπεποίθησής σας μερικές φορές λειτουργεί ως «ασπίδα», σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί απλώς να τους κάνει να σας αφήσουν ήσυχους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίζετε πια το δηλητήριο τους. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε απλοί τρόποι για να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη δουλειά σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 4 =