αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να ξεγλιστράς ακόμα και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις

Τέσσερα τρικ για να ξεγλιστράς ακόμα και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις

Σε όλους μας έχει τύχει. Είτε στην επαγγελματική, είτε στην προσωπική μας ζωή. Να έχουμε μια συζήτηση και να πέφτει… μια δύσκολη ερώτηση. Είτε το θες είτε όχι, θα κληθείς να απαντήσεις σε αρκετές δυσάρεστες ερωτήσεις από εργοδότες, φίλους, ξένους ή μέλη της οικογένειάς σου. Τώρα θα δούμε το πως μπορείς να αποφύγεις μια τέτοια ερώτηση. Συγκεκριμένα, εδώ είναι 4 τρικ για να ξεγλιστράς ακόμα και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις.

Αγνόησε τη βασική ερώτηση

Αν η άλλη πλευρά σου κάνει πολλές ερωτήσεις, δεν έχεις παρά να επιλέξεις την πιο απλή και ανώδυνη να απαντήσεις, μπαίνοντας σε λεπτομέρειες, με πολύ συναισθηματικό τρόπο. Το κλειδί είναι να διαλέξεις εκείνη την ερώτηση που μπορείς να απαντήσεις έτσι ώστε να στρέψεις την προσοχή μακριά από εκείνη που σε ενοχλεί. Αν το κάνεις σωστά θα αποφύγεις να απαντήσεις επί της ουσίας, χωρίς απαραίτητα να το καταλάβει ο άλλος εκείνη τη στιγμή.

Στρέψε αλλού την προσοχή

Η αλλαγή θέματος είναι ένα απ’ τα πιο έξυπνα κόλπα που μπορείς να υιοθετήσεις. Όποια κι αν ήταν η ερώτηση, η δική σου απάντηση πρέπει να αντανακλά τη γραμμή σου, αυτό δηλαδή που εσύ θες να περάσεις προς τα έξω. Προσπάθησε γενικά να το φέρεις έτσι ώστε εκείνος που απηύθυνε την άβολη ερώτηση να πιστεύει πως δεν φταις εσύ που δεν την κατανοείς αλλά εκείνος.

Δείξε αδιαφορία

Αυτή η τεχνική είναι η πλέον αποτελεσματική όταν κάποιος θέλει απλά να σε προκαλέσει ή βγάζει επιθετικότητα προς το πρόσωπό σου. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι καλύτερα να σιωπήσεις, όσο κι αν βράζεις μέσα σου, ή απλά να απαντήσεις με γενικότητες. Το μυστικό είναι να μην του κάνεις τη χάρη να μπεις σε λεπτομέρειες. Αν το κάνεις σωστά, το άλλο πρόσωπο θα νιώσει ότι απέτυχε εντελώς τον σκοπό του αφού περίμενε μια διαφορετική αντίδραση από σένα.

Μίλα γρήγορα

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια διαπίστωσε ότι όταν μιλάς με κάποιον που έχει αντίθετες απόψεις από εσένα, μπορεί να είναι πιο πειστικό να μιλάς πιο γρήγορα. Ένας γρήγορος ρυθμός δεν επιτρέπει στο άλλο άτομο να έχει χρόνο να σκεφτεί κριτικά τα επιχειρήματά σας. Το να αλλάζεις τη γνώμη κάποιου εξαρτάται από τον τρόπο που τοποθετείς τις ερωτήσεις ή τις δηλώσεις σου και τον συναισθηματικό τόνο της φωνής σου, καθώς και τη γλώσσα του σώματός σου. Το πώς μεταδίδεις το μήνυμά σου μπορεί να κάνει κάποιον πιο δεκτικό να σε ακούσει και να αλλάξει γνώμη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να κάνεις κάποιον να σου μιλήσει ξανά: 6 ψυχολογικές τεχνικές που θα σε βοηθήσουν

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + nine =