αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να μετατρέψεις το 2022 σε ένα «έτος επιτυχίας»

Τέσσερα τρικ για να μετατρέψεις το 2022 σε ένα «έτος επιτυχίας»

Πλησιάζει το τέλος της χρονιάς. Και μία νέα χρονιά ανοίγεται μπροστά αμέσως μετά. Πιθανόν να αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε για να μετατρέψετε το 2022 σε ένα «έτος επιτυχίας». Είμαστε άλλωστε σε μία περίοδο του έτους κατά την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τα πλάνα τους για την νέα χρονιά και θέτουν τους στόχους τους.

Είναι λοιπόν καλύτερο να είσαι οργανωμένος και να μην αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν… στην τύχη. Το It’s Possible παραθέτει 4 μικρές κινήσεις που μπορείς να κάνεις, για πετύχεις αυτά που θες το 2022.

1# Γράψε το πλάνο σου (και το τελικό αποτέλεσμα). Η παραδοσιακή λίστα εδώ είναι πολύ χρήσιμη. Γράψτε σε ένα χαρτί το όραμά σας για το μέλλον και πως θα εργάζεστε προς την κατεύθυνση αυτή κάθε μέρα. Έτσι θα έχεις πάντα μπροστά σου το σχέδιο και θα κάνεις όλα τα βήματα που χρειάζονται για να πετύχεις τους στόχους σου. Θυμήσου επίσης στο προηγούμενο άρθρο μας τι είναι τα S.M.A.R.T. goals (έξυπνοι στόχοι).

2# Γράψε όλα όσα πέτυχες την χρονιά που φεύγει. Μην κοιτάς μόνο προς το μέλλον. Αλλά δες και όλα αυτά που πέτυχες μέσα στην χρονιά που φεύγει. Δες τις νίκες σου. Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και γράψτε μία «Λίστα επιτευγμάτων που ολοκλήρωσα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021». Γράψε όλα όσα πέτυχες μέσα στη χρονιά. Αυτή η απλή διαδικασία όχι μόνο θα δημιουργήσει μία δυναμική, αλλά θα σου δείξει και την πρόοδό σου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

3# Λίστα με τα άτομα που θες να συνδεθείς. Ναι, εσύ είσαι υπεύθυνος για την πορεία σου. Αλλά οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, πάντα μας επηρεάζουν. Είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Όλοι κάποια στιγμή είχαμε βοήθεια από κάποιον. Φρόντισε λοιπόν να κάνεις παρέα με άτομα που θα σε εμπνεύσουν και θα σε εξελίξουν. Τώρα φτιάξε μία λίστα με άτομα που θες να συνδεθείς μέσα στο νέο έτος. Μέσα στους επόμενους μήνες κάνε τις κρούσεις σου έτσι ώστε να πετύχεις έστω μία συνάντηση μαζί τους. Επίσης είναι πιθανό να χρειαστεί να βγάλεις κάποιους ανθρώπους από τον κύκλο σου. Δες εδώ γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

4# Βάλε την δουλειά στο πρόγραμμα. Σίγουρα έχεις ακούσει για την σκληρή δουλειά και για την έξυπνη δουλειά. Βάλε τα και τα δύο στο πρόγραμμα. Χρησιμοποιήστε και τα δύο, γιατί θα χρειαστείτε και τα δύο για να φτάσετε σε επιτυχίες στο νέο έτος. Ξεκινά προσπαθώντας να νικάς κάθε μέρα, εβδομάδα και μήνα. Κάθε μέρα θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος να δουλέψεις και να κερδίσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =