αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να αλλάξεις την ζωή σου μέσα σε 30 ημέρες

Τέσσερα τρικ για να αλλάξεις την ζωή σου μέσα σε 30 ημέρες

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου και να το κάνεις πραγματικά.

Η διαφορά καταλήγει στην πειθαρχία. Το να θέλεις μία αλλαγή είναι εύκολο. Αλλά η πειθαρχία; Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Πρέπει να κάνεις πράγματα, που ίσως σε κάνουν να κουράζεσαι ή να νιώθεις άβολα.

Αλλά εδώ είναι τα καλά νέα: Η πειθαρχία δεν είναι κάποια μυστικιστική ιδιότητα που είτε την έχετε είτε δεν την έχετε. Είναι μια δεξιότητα που μπορείτε να χτίσετε.

Εδώ είναι 4 tips για να αλλάξεις την ζωή σου σημαντικά μέσα σε 30 ημέρες. Χτίζοντας πειθαρχίας. Οι εν λόγω συμβουλές είναι κομμάτι μίας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό Ideapod.

1) Η δύναμη της ρουτίνας

Ας το παραδεχτούμε, όλοι γνωρίζουμε ότι η πειθαρχία είναι το κλειδί της επιτυχίας. Γνωρίζατε όμως ότι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να χτίσετε πειθαρχία είναι μέσω της ρουτίνας;

Η ρουτίνα είναι σαν μια υπερδύναμη που βοηθά την θέλησής σας. Είναι η μαγεία πίσω από τους επιτυχημένους ανθρώπους που φαίνεται να καταφέρνουν πολλά, χωρίς να φαίνεται ότι καταβάλλουν επιπλέον προσπάθεια.

Πώς λειτουργεί; Λοιπόν, όταν στήνεις μια ρουτίνα, παίρνεις τις αποφάσεις σου νωρίτερα.

Σχεδιάζετε τι θα κάνετε και πότε θα το κάνετε. Και μόλις μπείτε στην ροή των πραγμάτων, αυτές οι ενέργειες γίνονται αυτόματες.

Το καλύτερο κομμάτι; Μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρά. Επιλέξτε ένα πράγμα, μια μικρή αλλαγή που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας. Ορίστε μια ρουτίνα γύρω από αυτό. Και παρακολουθήστε πως η πειθαρχία σας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

2) Η δύναμη του «Όχι»

Το έχουμε πει πολλές φορές. Κάθε φορά που λες ναι σε κάτι, λες όχι σε κάτι άλλο. Και μερικές φορές, αυτό στο οποίο λέτε όχι είναι η δική σας πρόοδος, η δική σας πειθαρχία.

Ξεκίνα λοιπόν να λες μερικά «όχι» και να δίνεις προτεραιότητα στις δικές σου ανάγκες και στόχους. Μην προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες.

Σύντομα, θα έχεις περισσότερο χρόνο για τα δικά σου έργα, τη δική σου υγεία, τη δική σου ζωή.

3) Σπάστε το σε μικρά κομμάτια

Τα μεγάλα tasks μπορεί να είναι… τρομακτικά. Μπορεί να φαίνονται τόσο δύσκολα που συχνά καταλήγουμε να καθυστερούμε να πιάσουμε δουλειά. Αλλά εδώ είναι ένα τρικ που μπορείς να εφαρμόσεις: Σπάσε τα σε μικρά κομμάτια.

Αντί να βλέπετε μια τεράστια εργασία ως μια μεγάλη ανυπέρβλητη πρόκληση, προσπαθήστε να τη χωρίσετε σε μικρότερες, διαχειρίσιμες εργασίες. Αυτό κάνει την εργασία να φαίνεται λιγότερο εκφοβιστική και σας δίνει μια σαφή πορεία προς την ολοκλήρωση.

Όταν «σπάτε» τις εργασίες σας, όχι μόνο τις κάνετε πιο διαχειρίσιμες, αλλά θέτετε και μίνι-στόχους για τον εαυτό σας. Και κάθε φορά που πετυχαίνεις έναν από αυτούς τους μίνι στόχους, σου δίνει ώθηση και βοηθά στην ενίσχυση της πειθαρχίας σου.

4) Συνέπεια έναντι της έντασης

Όταν πρόκειται για πειθαρχία, η συνέπεια είναι το κλειδί. Δεν είναι να κάνετε τεράστιες αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη ή να ωθήσετε τον εαυτό σας στα άκρα. Έχει να κάνει με μικρές, συνεπείς ενέργειες για την επίτευξη των στόχων σας.

Η συνέπεια σάς επιτρέπει να χτίζετε συνήθειες- και οι συνήθειες είναι η ραχοκοκαλιά της πειθαρχίας. Αυτοματοποιούν τις ενέργειές σας, καθιστώντας πιο εύκολο να τηρήσετε.

Και μην ανησυχείτε αν οι ενέργειές σας φαίνονται μικρές ή ασήμαντες. Εάν είστε συνεπείς, θα συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου και θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές. Είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =