αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σωτήρια tips για να διαχειριστείς τα βαρετά tasks στην δουλειά

Τέσσερα σωτήρια tips για να διαχειριστείς τα βαρετά tasks στην δουλειά

Οκ, η δουλειά που κάνεις μπορεί να σου αρέσει. Είναι όμως πολύ πιθανό να μην είσαι λάτρης… όλων των tasks που περιλαμβάνει αυτή. Ειδικά κάποια μονότονα tasks που είναι απαραίτητα, αλλά μάλλον βαρετά.

Μπορεί στην εποχή μας αρκετές δουλειές να γίνονται αυτοματοποιημένα, με την βοήθεια και της τεχνολογίας, ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία πρέπει να επέμβει ο άνθρωπος. Δεν γίνεται π.χ. να απαντηθούν μόνα τους τα αμέτρητα emails που έχουν φτάσει στο Inbox σου.

Και πως μπορείς να διαχειριστείς τα βαρετά tasks που θα προκύψουν μέσα σε μια ημέρα, έτσι ώστε να έχουν ένα ενδιαφέρον; Το Forbes έχει την λύση. Για την ακρίβεια 4 λύσεις.

1# Συζήτησε το με συναδέλφους. Όλοι μαζί προσπαθήστε να βρείτε τρόπους έτσι ώστε να γίνει καλύτερα η δουλειά, εφαρμόζοντας καινοτομίες. Έτσι κάποιο task μπορεί να αποκτήσει ενδιαφέρον. Επίσης, μην κοιτάς μόνο αυτό που έχεις μπροστά σου, αλλά δες και την «μεγάλη εικόνα» και το πως μπορεί μια εργασία να φέρει συνολικά αποτελέσματα.

2# Συνδύασε τα βαρετά tasks με κάτι που σου αρέσει. Πόσες φορές έβαλες να ακούσεις μουσική ενώ καθαρίζεις το σπίτι σου; Κάνε κάτι αντίστοιχο και στην δουλειά σου. Και προσπάθησε να συνδυάσεις τα βαρετά tasks με κάτι που σου αρέσει.

3# Εναλλαγή. Μην κάνεις πρώτα όλες τις εργασίες που σου αρέσουν, αφήνοντας τα βαρετά για το τέλος. Προσπάθησε να κάνεις μια μοίξη. Να υπάρχει μια εναλλαγή που θα σε κρατά σε εγρήγορση.

4# Μάθε κάτι νέο. Όπως λένε πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες, η μάθηση είναι το αντίδοτο στην πλήξη. Σε κάθε βαρετή εργασία, δες τι νέο μπορείς να μάθεις που θα σε ωφελήσει στην δουλειά σου. Και θα δεις ότι αμέσως θα εργαστείς με μεγαλύτερη όρεξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − fourteen =