αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα στοιχεία που μπορείς να «αντιγράψεις» από τον συνιδρυτή της Google. Και να γίνεις σπουδαίος leader

Τέσσερα στοιχεία που μπορείς να «αντιγράψεις» από τον συνιδρυτή της Google. Και να γίνεις σπουδαίος leader

Πριν από αρκετά χρόνια, ο Larry Page αποφάσισε ότι θέλει να φτιάξει κάτι μεγάλο, με το βλέμμα… στο μέλλον. Ήθελε να οργανώσει τις πληροφορίες που υπάρχουν στον κόσμο, και ο καθένας να μπορεί να βρει αυτό που αναζητά, με μερικά κλικ. Κάπως έτσι, ο ίδιος μαζί με τον Sergey Brin, ξεκίνησαν την Google.

Οι δυο τους πίστεψαν στο κοινό όραμα. Μέσα από ένα γκαράζ ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στο νέο project. Μάλιστα, δανείστηκαν υπολογιστές από φίλους, έτσι ώστε να φτιάξουν ένα πρώτο δίκτυο. Στην συνέχεια η ιστορία είναι λίγο- πολύ γνωστή. Με την Google να εξελίσσεται σε έναν κολοσσό. Και οι δύο νεαροί επιχειρηματίες να γίνονται πολύ πλούσιοι.

Από τέτοιες ιστορίες όμως, βγαίνουν συνήθως χρήσιμα συμπεράσματα. Εδώ είναι 4 στοιχεία που μπορείς να «αντιγράψεις» από τον Larry Page και να γίνεις ένα σπουδαίος leader.

1# Ακολούθησε τα όνειρα του

Ναι, ο Larry Page έκανε αυτό που αγαπούσε περισσότερο. Ασχολήθηκε με την τεχνολογία. Ξεκίνησε μέσα από ένα γκαράζ και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Αλλά ίσως τίποτα από όλα αυτά να μην είχε συμβεί, αν ο ίδιος είχε βρει μια… συνηθησμένη πρωινή δουλειά, απλά για να παίρνει έναν μισθό.

2# Εστίασε στα δυνατά του σημεία

Ο Page από παιδί ήταν μέσα στην τεχνολογία. Ασχολούνταν και διάβαζε για αυτή. Έτσι μετά ξεκίνησε την Google, με στόχο να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα της εποχής: Να μπορεί ο καθένας να βρίσκει άμεσα τις πληροφορίες που θέλει, με μερικά κλικ. Ακόμα κι αν αυτή η ιδέα έμοιαζε τότε αδύνατη, ο Page είχε τα skills για να το κάνει. Μαζί με τον άλλον συνιδρυτή.

3# Κι όμως, δεν ανέθετε αρμοδιότητες σε άλλους

Αυτό που θα ακούσεις στα περισσότερα επιχειρηματικά events ή σε σχετικά άρθρα, είναι ότι «η ομάδα κάνει την διαφορά». Ότι πρέπει να αναθέτεις αρμοδιότητες και σε άλλους, για να «τρέξει» ένα project. Κι όμως, ο Larry Page διαφωνούσε με αυτό. «Μην αναθέτετε tasks σε άλλους. Κάντε ό,τι μπορείτε μόνοι σας, για να γίνονται τα πράγματα πιο γρήγορα», έχει πει ο Mr Google. Και ενώ αυτή η τακτική δεν πιάνει σε όλους, φαίνεται ότι σε αυτή την ιστορία δούλεψε μια χαρά. Αρκεί να εστιάσεις σε πράγματα που γνωρίζεις καλά, να τα κάνεις μόνος, και να μην χάνεις χρόνο μεταβιβάζοντας γνώσεις σε άλλους.

4# Είναι ενθαρρυντικός

Αυτό που επίσης έχει πει ο Page, είναι ότι δεν πρέπει να λες «όχι» σε κάποιον που θέλει να κάνει κάτι. Αντίθετα πρέπει να τον ενθαρρύνεις. Ακόμα κι αν πεις «όχι» σε μια ιδέα, στην συνέχεια πρέπει να του προτείνεις έναν καλύτερο τρόπο για να εφαρμόσει το σχέδιο του. Το ίδιο κάνει και με τους υπαλλήλους του. Ανεξάρτητα μάλιστα από την ηλικία. Μπορεί κάποιος να είναι πολύ νεαρός, αλλά να μπορεί να κάνει πραγματικότητα μια καλή ιδέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + two =