αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα στοιχεία που έχουν οι συμπαθείς leaders (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Τέσσερα στοιχεία που έχουν οι συμπαθείς leaders (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Δεν είναι τυχαία μια φράση που λέει: «Οι άνθρωποι δεν παραιτούνται από τις δουλειές τους. Παραιτούνται από τα αφεντικά τους». Ναι, ένας εργοδότης/manager ο οποίος είναι συμπαθής στα μέλη της ομάδας του, μπορεί να κάνει την διαφορά. Να δώσει επιπλέον boost στους εργαζομένους του, να αυξήσει τα επίπεδα δημιουργικότητας και φυσικά να τους κάνει πιο χαρούμενους. Ενώ φυσικά ισχύει και το αντίθετο, στην περίπτωση ενός κακού εργοδότη/manager.

Συνήθως οι άνθρωποι επικεντρώνονται σε χαρακτηριστικά όπως η προσιτότητα, η ταπεινότητα και η θετικότητα. Αυτές και άλλες λέξεις περιγράφουν τους ηγέτες με εξειδίκευση στη συναισθηματική νοημοσύνη.

Τα ερευνητικά δεδομένα του TalentSmart από περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους δείχνουν ότι οι ηγέτες που διαθέτουν αυτές τις ιδιότητες δεν είναι απλώς πολύ συμπαθείς, αλλά υπερισχύουν όσων δεν τις κατέχουν με μεγάλη διαφορά. Το να γίνετε πιο συμπαθής ηγέτης είναι 100% στο χέρι σας και είναι θέμα συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ). Σε αντίθεση με τα έμφυτα, σταθερά χαρακτηριστικά, όπως η νοημοσύνη σας (IQ), το EQ είναι μια ευέλικτη δεξιότητα που μπορείτε να βελτιώσετε με προσπάθεια, όπως εξηγεί το Success.com.

Και εδώ είναι 4 στοιχεία που έχουν οι συμπαθείς leaders. Μπορείς να τα «αντιγράψεις».

1# Δημιουργούν προσωπικές «συνδέσεις». Ακόμη και σε ένα κατάμεστο δωμάτιο, οι συμπαθείς ηγέτες κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι έχουν μια one-on-one συνομιλία. Ο ακροατής νιώθει σαν να είναι το μόνο άτομο στο δωμάτιο που έχει σημασία. Και, εκείνη τη στιγμή, είναι. Οι συμπαθείς ηγέτες επικοινωνούν σε πολύ προσωπικό, συναισθηματικό επίπεδο με το ακροατήριο τους.

2# Είναι προσιτοί. Γνωρίζετε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν χρόνο για εσάς μόνο αν μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτούς; Οι συμπαθείς ηγέτες πιστεύουν πραγματικά ότι όλοι, ανεξαρτήτως βαθμού ή ικανότητας, αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή τους. Κάνουν όλους να νιώθουν πολύτιμοι γιατί πιστεύουν ότι όλοι είναι πολύτιμοι.

3# Είναι ταπεινοί. Λίγα πράγματα σκοτώνουν την συμπάθεια τόσο γρήγορα όσο η αλαζονεία. Οι συμπαθείς ηγέτες δεν συμπεριφέρονται σαν να είναι καλύτεροι από εσάς επειδή δεν πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από εσάς. Και είναι πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν αυτούς που τους ακολουθούν.

4# Είναι θετικοί. Οι συμπαθείς ηγέτες διατηρούν πάντα μια θετική προοπτική και αυτό φαίνεται στον τρόπο με τον οποίο περιγράφουν τα πράγματα. Βλέπουν ευκαιρίες γύρω τους. Ακόμη και σε αδιαμφισβήτητα αρνητικές καταστάσεις, οι συμπαθείς ηγέτες δημιουργούν μια ενθουσιώδη ελπίδα για το μέλλον, και σου βγάζουν μια εμπιστοσύνη ότι μπορούν να βοηθήσουν να γίνει το αύριο καλύτερο από το σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + twenty =