αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα στοιχεία που έχουν οι άνθρωποι που σκέφτονται «έξω από το κουτί». Και μπορείς να τα αντιγράψεις

Τέσσερα στοιχεία που έχουν οι άνθρωποι που σκέφτονται «έξω από το κουτί». Και μπορείς να τα αντιγράψεις

Αν θες να φτάσεις σε καινοτομίες και σε ιδέες που δεν έχουν σκεφτεί άλλοι άνθρωποι, πρέπει να βαδίσεις έξω από τα συνηθησμενα πλαίσια. Συχνά ακούμε για τους ανθρώπους που έχουν έναν «out of the box» τρόπο σκέψης. Είναι αυτοί που αμφισβητούν το status quo και βρίσκουν καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα.

Αλλά πρακτικά πως μπορείς να πετύχεις κάτι τέτοιο; Εδώ είναι 4 στοιχεία που έχουν οι άνθρωποι που σκέφτονται «έξω από το κουτί». Και μπορείς να τα αντιγράψεις.

Δεν φοβούνται να πάνε αντίθετα στο ρεύμα

«Ο άνθρωπος που ακολουθεί το πλήθος συνήθως δεν πάει πιο μακριά από το πλήθος. Ο άνθρωπος που περπατά μόνος είναι πιθανό να βρεθεί σε μέρη που δεν έχει πάει ποτέ κανείς», λέει ένα σοφό ρητό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε επαναστάτες… χωρίς αιτία – μάλλον, σημαίνει ότι έχετε το θάρρος να μιλήσετε και να αμφισβητήσετε ιδέες ή πρακτικές που πιστεύετε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της εταιρείας, της κοινότητάς σας ή του κόσμου γενικότερα. Σημαίνει ότι δεν φοβάσαι να σκεφτείς διαφορετικά και να προσφέρεις εναλλακτικές λύσεις ή οπτικές. Σημαίνει ότι είστε πρόθυμοι να υποστηρίξετε τις πεποιθήσεις σας και να αμφισβητήσετε το status quo, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πηγαίνετε ενάντια στο κυρίαρχο ρεύμα ή τη δημοφιλή άποψη.

Έχουν περιέργεια και είναι ανοιχτόμυαλοι

Πρέπει να αναζητάτε πάντα νέες γνώσεις και εμπειρίες και είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προοπτικές. Οι άνθρωποι με «out of the box» τρόπο σκέψης, έχουν περιέργεια και είναι ανοιχτόμυαλοι, επειδή κατανοούν ότι υπάρχουν πάντα περισσότερα να μάθουν και να ανακαλύψουν. Δεν είναι ικανοποιημένοι με το status quo και αναζητούν πάντα τρόπους βελτίωσης. Το να είσαι ανοιχτόμυαλος σημαίνει επίσης ότι είσαι πρόθυμος να ακούσεις και να εξετάσεις διαφορετικές προοπτικές και απόψεις, ακόμα κι αν διαφέρουν από τις δικές σου.

Δεν φοβούνται να αποτύχουν

«Δεν έχω αποτύχει. Απλά βρήκα 10.000 τρόπους που δεν θα λειτουργήσουν», έχει πει ο Thomas Edison.

Να είστε πρόθυμοι να ρισκάρετε και να δοκιμάσετε νέα πράγματα, ακόμα κι αν υπάρχει πιθανότητα αποτυχίας. Οι άνθρωποι που πάνε έξω από την πεπατημένη κατανοούν ότι η αποτυχία είναι ένα κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας και δεν φοβούνται να την αγκαλιάσουν. Μπορούν να μάθουν από τα λάθη τους και να τα χρησιμοποιούν ως ευκαιρία να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν.

Μπορούν να έχουν δύο αντίθετες ιδέες στο μυαλό ταυτόχρονα

Οι τύποι που σκέφτονται «έξω από το κουτί» είναι σε θέση να έχουν δύο αντίθετες ιδέες στο μυαλό τους ταυτόχρονα. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι σε θέση να σκέφτονται κριτικά και να εξετάζουν πολλαπλές προοπτικές.

Αυτή η ικανότητα, γνωστή ως «γνωστική ευελιξία», σας επιτρέπει να βλέπετε τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να εξετάζετε πολλαπλές απόψεις. Σημαίνει ότι δεν περιορίζεστε στους παραδοσιακούς τρόπους σκέψης και είστε σε θέση να λάβετε υπόψη πολλαπλές απόψεις για να βρείτε την καλύτερη λύση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε αλλαγές που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου για να σε σέβονται οι άλλοι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 1 =