αρχικηVIRALΤέσσερα σνακ που μπορείς να φας αντί για τσιπς. Και είναι πιο υγιεινά

Τέσσερα σνακ που μπορείς να φας αντί για τσιπς. Και είναι πιο υγιεινά

Tα τσιπς ή αλλιώς τα πατατάκια αρέσουν σε όλους. Είναι αλμυρά, τραγανά σνακ που λατρεύουμε να τρώμε και να κάνουμε θόρυβο (κρατς!) όταν βλέπουμε ταινίες ή πίνουμε το ποτό μας.

Με αλάτι, ρίγανη ή άλλες, περίεργες γεύσεις, όταν τα βλέπουμε στο μπολ, δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε και τα καταβροχθίζουμε όλα.

Ωστόσο, όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν είναι και η πιο υγιεινή επιλογή σνακ. Όπως και να το κάνουμε, πρόκειται για πατάτες τηγανισμένες σε πολύ λάδι και με πολλά συντηρητικά.

Ακόμη ξέρουμε ήδη ότι καλό είναι να προτιμούμε υγιεινά σνακ όπως τα λαχανικά, τα φρούτα ή τους ξηρούς καρπούς, ωστόσο αυτό που μας «τρελαίνει» με τα πατατάκια θα μας λείψει.

Ο συνδυασμός του αλατιού με το τραγανό είναι αυτό που θέλουμε από ένα σνακ.

Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν έξυπνες ιδέες για να αντικαταστήσουμε τα τσιπς.

Οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι και personal trainers Lyssie Lakatos και Tammy Lakatos Shames, αποκάλυψαν 4 εναλλακτικές στο Clean Plates.

Seaweed snacks

Τα σνακ από φύκια ανεβαίνουν πολύ σε δημοτικότητα. Μπορείς να βρεις αυτά με τα φύκια και το τεργιάκι. Είναι γλυκά και αλμυρά την ίδια στιγμή, τραγανά, αλλά δεν περιέχουν τόσο αλάτι όσο τα τσιπς.

Vegetable & dip combo

Άλλο ένα υγιεινό σνακ περιλαμβάνει λαχανικά με dip. Το αγγούρι με λίγο χούμους και ελιές είναι ιδανικός συνδυασμός. Είναι αλμυρά, crunchy και κρεμώδη. Ακόμη, δίνει πολλά απαραίτητα συστατικά στον οργανισμό μας, όπως υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Veggie chips

Αν θέλεις τσιπς, φάε τσιπς. Φτιάξε μόνη σου τσιπς από λαχανικά όπως καρότα, παντζάρια ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Κόψε τα σε πολύ λεπτές φέτες και ψήσε στον φούρνο με λάδι και μπαχαρικά. Θα κάνεις ένα τραγανό και πεντανόστιμο σνακ.

Go nuts

Αν θέλεις κάτι τραγανό, μπορείς να επιλέξεις τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς, σπόρους ή αποξηραμένα φρούτα. Προτίμησε άψητους και ανάλατους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, κάσιους κ.α.).

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − four =