αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι σπαταλάς χρόνο στα λάθος πράγματα

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι σπαταλάς χρόνο στα λάθος πράγματα

Όλοι είμαστε ικανοί να σπαταλάμε χρόνο. Είτε αυτό οφείλεται στο ότι απολαμβάνουμε σειρές στο Netflix όλο το Σαββατοκύριακο, είτε γιατί καθυστερούμε να κάνουμε μια αναπόφευκτη αγγαρεία.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να σκοτώνεις λίγο χρόνο για να αποτρέψεις την πλήξη και το να σπαταλάς τόσο πολύ χρόνο ώστε να χάνεις ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή σου! Ας δούμε μερικά από τα πιο προφανή σημάδια ότι δεν χρησιμοποιείτε το χρόνο σας προς όφελός σας.

1. Δεν έχεις τίποτα να περιμένεις

Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τις επιλογές της ζωής του. Ενώ μερικές φορές οι καταστάσεις είναι δύσκολες, η επιλογή να μην κάνετε τίποτα δεν είναι λύση εάν δεν είστε ευχαριστημένοι. Ας πούμε π.χ. ότι είσαι ελεύθερος/η και νιώθεις μοναξιά. Αν θέλετε να το αλλάξετε αυτό, πρέπει να βγείτε από το σπίτι, να εγγραφείτε σε ένα dating app, να συναντηθείτε με αυτόν τον φίλο/η. Με απλά λόγια, πρέπει να κινηθείτε για να αλλάξετε την κατάσταση. Δεν θα έρθει από μόνο του. Σκληρό αλλά αληθινό. Εάν ξυπνάτε κάθε μέρα με μια ζοφερή οπτική και δεν βλέπετε τίποτα καλό στον ορίζοντα, είναι καιρός να επαναξιολογήσετε πώς περνάτε τις μέρες σας και να σταματήσετε να χάνετε χρόνο σε πράγματα που δεν σας εξυπηρετούν.

2. Σου αρκεί να είσαι «απλά ΟΚ»

Ρεαλιστικά, δεν περιμένουμε να είμαστε χαρούμενοι με τη ζωή μας κάθε δευτερόλεπτο. Η πραγματική ζωή δεν είναι ταινία του Χόλιγουντ. Ωστόσο, υπάρχει χαρά εκεί έξω, και αν ξοδεύετε τον χρόνο σας σε μια δουλειά, φιλία, δραστηριότητα ή ζωή που δεν εκπληρώνει τις επιθυμίες σας ή τις φιλοδοξίες σας, είναι εύκολο να συμβιβαστείς με το να είσαι «απλά ΟΚ». Η ζωή θέλει προσπάθεια! Αλλά, αν δεν δοκιμάζετε ποτέ νέα πράγματα, δεν αφιερώνετε καθόλου ενέργεια σε νέες επιλογές και σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας στην υπάρχουσα κατάσταση ακόμα κι αν δεν σας ευχαριστεί, θα μείνετε για πάντα «βαλτωμένοι».

3. Δουλειά, δουλειά, δουλειά

Οι καριέρες έχουν σημασία. Η πληρωμή των λογαριασμών έχει σημασία. Να είσαι επιτυχημένος, επαγγελματικός και ικανός, είναι σημαντικό. Αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που μετρά. Πολύ συχνά, σπαταλάμε τον χρόνο μας στην καριέρα μας, συχνά για να πάρουμε μικρές αυξήσεις μισθών ή ανύπαρκτη αναγνώριση, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι οι υπόλοιπες ευκαιρίες της ζωής μας προσπερνούν. Υπάρχουν τόσα πολλά στον κόσμο για να εξερευνήσετε, και αν το μόνο που κάνετε, μέρα με τη μέρα, είναι δουλειά, δεν αφήνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές σας. Θυμήσου και το άρθρο: «Γιατί δεν προσλαμβάνω ποτέ εργασιομανείς»: Εξηγεί ένας διάσημος επενδυτής.

4. Πάντα έχεις… μία δικαιολογία

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι άνθρωποι δεν είναι τεμπέληδες από τη φύση τους. Δεν θέλουμε να χάνουμε χρόνο σε βαρετά πράγματα που δεν αξιοποιούν την δυνατότητα μας για ευτυχία, αλλά μπορούμε να γλιστρήσουμε… σε ένα μοτίβο όπου θα δικαιολογούμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε αυτό το άλμα. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται συνέχεια ότι πρέπει να κάνεις αίτηση για τη Χ δουλειά, να πας σε εκείνο το ραντεβού ή να κάνεις αυτό το ταξίδι, αλλά υπάρχει επανειλημμένα κάποιος κοινότοπος λόγος που «δεν μπορείς», πιθανότατα σπαταλάς τον χρόνο σου υπεραναλύοντας το, αντί να δράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι κανόνες της ζωής που θα σου ανοίξουν τα μάτια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − ten =