αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να ανεβάζεις τα standards σου μέσα στο 2022

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να ανεβάζεις τα standards σου μέσα στο 2022

Σίγουρα έχεις ακούσει την κλισέ φράση που λέει ότι η επιτυχία βρίσκεται έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Βέβαια δεν είναι πάντα εύκολο να κάνεις το βήμα και να αναπτυχθείς. Για αποφύγουν αυτή τη δυσφορία, πολλοί άνθρωποι παραμένουν στην άνεση που τους δείχνει η «ζώνη άνεσης» τους, ακόμα κι αν δεν είναι ικανοποιημένοι με την ζωή τους.

Αλλά πότε πρέπει τελικά να ανεβάσεις τα standards σου και να αναζητήσεις κάτι καλύτερο; Εδώ είναι 4 σημάδια.

Παραμένεις κολλημένος σε μια βαρετή ρουτίνα επειδή φοβάσαι το άγνωστο

Δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστείτε γιατί φοβάστε να ζητήσετε περισσότερα. Επιτρέπεται να ζητάτε περισσότερα όταν πρόκειται για τα όνειρά σας. Επιτρέπεται να αποφασίσετε ότι αυτό που έχετε δεν είναι αρκετά καλό και ότι ‘πεινάτε’ για περισσότερα. Εάν είστε ευχαριστημένοι εκεί που βρίσκεστε, τότε με κάθε τρόπο, απολαύστε κάθε στιγμή. Αλλά αν δεν είστε ικανοποιημένοι, μην πείσετε τον εαυτό σας ότι αυτό είναι το καλύτερο που πρόκειται να πάρετε. Μην ξεγελάτε τον εαυτό σας για να συμβιβαστείτε με μια ζωή που δεν σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους.

Συνεχίζεις να δίνεις δεύτερες ευκαιρίες σε ανθρώπους που συνεχίζουν να σε εκθέτουν/ πληγώνουν

Παρόλο που είναι δύσκολο να πεις αντίο σε ανθρώπους που είναι στη ζωή σου για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ανθρώπους που τους αρέσεις, πρέπει να κάνεις το καλύτερο για τον εαυτό σου. Μερικές φορές, η απομάκρυνση από μια ανθυγιεινή σχέση είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσετε με περισσότερη αυτοπεποίθηση και ελπίδα. Μερικές φορές, το τέλος μιας συγκεκριμένης σχέσης είναι η αρχή για κάτι νέο. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Πάντα λες «ναι»

Δεν μπορείς να ευχαριστήσεις τους πάντες. Μερικές φορές, θα πρέπει να απογοητεύσετε τους άλλους για χάρη του εαυτού σας. Δεν θέλεις να ‘κάψεις’ τον εαυτό σου τρέχοντας γύρω-γύρω, κάνοντας χάρες σε όλους όσους σου το ζητούν. Όταν κάποιος χρειάζεται τη βοήθειά σας, αναρωτηθείτε αν έχετε την ψυχική και συναισθηματική ενέργεια για να είστε δίπλα του με τον τρόπο που χρειάζεται. Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν πρόκειται να κάνετε κακό εσας, υποστηρίζοντας κάποιον άλλο. Παρόλο που θέλετε να βοηθήσετε τους πάντες, μερικές φορές, πρέπει να βάλετε τον εαυτό σας πρώτο.

Αποφεύγεις πάση θυσία την αντιπαράθεση

Όταν κάποιος σε αδικεί ή σε πληγώνει, δεν γίνεται να σπρώχνεις συνεχώς το πρόβλημα κάτω από το χαλί, για να μην προκαλέσεις μια αντιπαράθεση. Εάν δεν πείτε σε κάποιον πόσο πληγωμένοι είστε από τις πράξεις του, θα συνεχίσει να σας συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο. Δεν θα συνειδητοποιήσει ότι έχει κάνει κάτι κακό. Ή ίσως γνωρίζει καλά ότι κάνει ένα λάθος, αλλά υποθέτει ότι μπορεί να ξεφεύγει. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν πρόκειται να αλλάξουν οι άλλοι αν δεν τους πείτε αυτό που θέλετε. Δεν χρειάζεται να κάνεις… τον καλό όλη την ώρα. Εάν κάποιος άλλος είναι αγενής, ξεκαθαρίστε ότι δεν θα ανεχθείτε τη συμπεριφορά του άλλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 1 =