αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι πλέον… έχεις χάσει την σύνδεση σου με κάποιον. Και ίσως ήρθε η ώρα να πας παρακάτω

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι πλέον… έχεις χάσει την σύνδεση σου με κάποιον. Και ίσως ήρθε η ώρα να πας παρακάτω

Είχατε ποτέ την αίσθηση ότι κάποιος που σας ενδιαφέρει φεύγει σιγά σιγά από κοντά σας; Ναι, σε όλους έχει συμβεί.

Είναι δύσκολο, αλλά μερικές φορές, οι άνθρωποι απλώς χωρίζουν. Αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι αυτού του τρένου που ονομάζουμε ζωή. Το να μπορούμε να εντοπίσουμε πότε μια σχέση χάνει τη σπίθα της μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τα επόμενα βήματά μας.

Ας εμβαθύνουμε σε 4 ενδεικτικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε χάσει τη σύνδεση με κάποιον- και ίσως είναι καιρός να προχωρήσετε.


1. Η επικοινωνία μοιάζει με αγγαρεία

Θυμάστε όταν ανυπομονούσατε να συνομιλήσετε μαζί με αυτό το άτομο, να μοιραστείτε τη μέρα σας ή να ακούσετε για τη δική του; Αν τώρα αυτές οι συζητήσεις φαίνονται περισσότερο σαν μια κουραστική εργασία παρά μια ευχάριστη ανταλλαγή, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η επικοινωνία είναι η ψυχή κάθε σχέσης. Είναι ο τρόπος με τον οποίο μοιραζόμαστε τις σκέψεις, τα συναισθήματά μας και τις εμπειρίες μας.

Αλλά όταν αρχίζει να νιώθεις ότι απλώς κάνεις τις κινήσεις αναγκαστικά ή ότι είναι κάτι που «πρέπει» να κάνεις αντί να «θέλεις» να κάνεις, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η σύνδεση δεν είναι τόσο δυνατή όσο παλιά .

2. Δεν είστε πλέον προτεραιότητα

Είμαστε όλοι απασχολημένοι, σωστά; Αλλά όταν κάποιος έχει σημασία για εμάς, βρίσκουμε χρόνο για αυτόν.

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι ακούτε νέα από αυτό το άτομο μόνο όταν χρειάζεται κάτι ή όταν το βολεύει, αυτό είναι μια ‘κόκκινη σημαία’. Ξαφνικά δεν είσαι προτεραιότητα.

3. Τα κοινά ενδιαφέροντα έχουν μειωθεί

Η ευθυγράμμιση των ενδιαφερόντων παίζει μεγάλο ρόλο σε κάθε σχέση. Είτε πρόκειται για μια κοινή αγάπη για ταινίες, την πεζοπορία, τα βιβλία ή ακόμα και το φαγητό, αυτά τα κοινά σημεία συχνά χρησιμεύουν ως δομικά στοιχεία ενός ισχυρού δεσμού.

Ωστόσο, εάν διαπιστώσετε ότι δεν απολαμβάνετε πλέον τα ίδια πράγματα ή ότι οι κοινές σας δραστηριότητες έχουν γίνει ελάχιστες, είναι ένα σημάδι ότι η σύνδεση μπορεί να έχει αποδυναμωθεί.

Η ύπαρξη κοινών ενδιαφερόντων μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ποιότητα και τη μακροζωία μιας σχέσης. Όταν αυτά τα ενδιαφέροντα αρχίζουν να ξεθωριάζουν ή δεν φέρνουν πλέον χαρά, μπορεί να οδηγήσει σε αποσύνδεση.

4. Συναισθηματική απόσταση

Μια από τις πιο όμορφες πτυχές μιας στενής σύνδεσης είναι η συναισθηματική οικειότητα που φέρνει – η ικανότητα να μοιράζεστε τους βαθύτερους φόβους, τα όνειρα και τα συναισθήματά σας, χωρίς κανένα δισταγμό.

Είναι σαν να έχεις ένα ασφαλές μέρος όπου η καρδιά σου μπορεί να ανοιχτεί.

Τι συμβαίνει όμως όταν αυτή η συναισθηματική εγγύτητα αρχίζει να ξεθωριάζει; Όταν αρχίζεις να νιώθεις έναν τοίχο να χτίζεται, τούβλο τούβλο, γύρω από τα συναισθήματά τους; Ή όταν συνειδητοποιείτε ότι δεν αισθάνεστε πλέον άνετα να μοιράζεστε τα δικά σας;

Αυτή είναι η συναισθηματική απόσταση. Δεν γίνεται πάντα αντιληπτό αμέσως. Σέρνεται αργά, διακριτικά. Μια μέρα, θα αισθάνεσαι μόνος ακόμα κι όταν είσαι μαζί με τον άλλο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =