αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον πρέπει να αλλάξεις δουλειά

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον πρέπει να αλλάξεις δουλειά

Εσύ πως νιώθεις όταν ξυπνάς το πρωί για να πας στην δουλειά; Εντάξει, μπορεί να μην έχεις κάθε ημέρα… φουλ διάθεση για να πας. Αλλά αν αυτό συμβαίνει σε μόνιμη βάση, τότε ίσως δεν είσαι στην σωστή δουλειά.

Και δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι 19 ετών, για να μην έχεις κατασταλάξεις ως προς το επαγγελματικό σου παρόν και μέλλον. Υπάρχουν άνθρωποι που «ψάχνονται» ακόμα και μετά τα 30 ή 35. Άλλωστε, ειδικά η λεγόμενη γενιά των Millennials, αλλάζει συνεχώς δουλειές. Ανά τακτά διαστήματα. Το παλιό μοντέλο που έλεγε ότι μπαίνεις σε μια εταιρία στα 20 σου, και βγαίνεις στην σύνταξη, δείχνει να έχει εξαφανιστεί μια για πάντα.

Αλλά πως θα ξέρεις ότι είσαι σε λάθος δουλειά; Εδώ είναι 4 απλά σημάδια.

1# Βαριέσαι. Δεν εννοούμε μια ημέρα. Αυτό μπορεί να τύχει σε όλους. Αλλά αν βαριέσαι κάθε ημέρα να πας στην δουλειά σου, τότε πρέπει να αλλάξεις πορεία. Ξεκίνα να σκέφτεσαι τι άλλη δουλειά μπορείς να κάνεις και κάνε ένα πλάνο για να φτάσεις στην θέση που θες.

2# Είσαι άλλος στην δουλειά, άλλος έξω. Μήπως με το που φτάνεις στο γραφείο γίνεσαι… γκρινιάρης, λιγομίλητος και γενικά απαισιόδοξος; Ενώ μόλις φεύγεις από εκεί, αμέσως η διάθεση σου αλλάζει. Είναι επίσης πιθανό να έχεις σχεδόν ανύπαρκτες συναναστροφές με άτομα από το γραφείο. Με απλά λόγια, γίνεσαι άλλος άνθρωπος (προς το χειρότερο) όταν είσαι εκεί μέσα. Κακό σημάδι.

3# Δεν θες να μιλάς για την δουλειά. Μόλις η πόρτα του γραφείου κλείνει, δεν θες να ξανά μιλάς για την δουλειά μέσα στην ημέρα. ‘Η μέσα στο ΣΚ. Γενικά δεν θες να μιλάς για την δουλειά. Και μόνο η σκέψη των θεμάτων που αφορούν την δουλειά σου, σου χαλάει την διάθεση.

4# Κοιτάς… μόνιμα το ρολόι. Περιμένεις να περάσει το 8ωρο (και περνάει πολύ αργά), ενώ μόλις φτάσει η ώρα για το σχόλασμα γίνεσαι «καπνός». Δεν θες να μείνεις στον χώρο ούτε 5 λεπτά παραπάνω. Κάποιες φορές, προσπαθείς να εξαφανιστείς ακόμα πιο νωρίς, αν βρεις ευκαιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =