αρχικηVIRALΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι δεν σέβεσαι τον εαυτό σου (και δεν θα σε σεβαστούν ούτε οι άλλοι)

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι δεν σέβεσαι τον εαυτό σου (και δεν θα σε σεβαστούν ούτε οι άλλοι)

Για να σε σεβαστούν οι άνθρωποι, πρέπει πρώτα να σεβαστείς τον εαυτό σου. Αυτό είναι κάτι που πολλοί από εμάς το γνωρίζουμε, αλλά είναι τόσο αφηρημένο που μπορεί να είναι δύσκολο να το εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή.

Τώρα θα δούμε 4 σημάδια που δείχνουν ότι δεν σέβεσαι τον εαυτό σου. Αν βλέπεις κάτι από αυτά σε εσένα, τώρα ξέρεις τι πρέπει να αλλάξεις.

Δεν βάζεις όρια

Εάν δεν θες οι άλλοι να αγγίζουν τα πράγματά σου χωρίς την άδειά σου, πες τους το. Δεν έχει σημασία αν είστε απλώς ένας νέος μαθητευόμενος στη δουλειά – τα πράγματά σου είναι δικά σου!

Εάν δεν θέλετε κάποιος να δανειστεί περισσότερα χρήματα από εσάς επειδή του δώσατε ήδη πριν από μια εβδομάδα, πείτε του ότι δεν έχετε τίποτα πια να δώσετε και ότι του ζητάτε να μην ζητήσει ξανά.

Μερικές φορές, οι άνθρωποι απλώς σας πιέζουν μέχρι να θέσετε τα όριά σας και να απαιτήσετε σεβασμό… οπότε κάντε ακριβώς αυτό. Και συνεχίστε να τους υπενθυμίζετε τα όριά σας (όσο πιο όμορφα γίνεται), ώστε να μάθουν να τα σέβονται.

Λες συνεχώς ψέματα

Αν λέτε συχνά ψέματα, είτε μικρά είτε μεγάλα, και ύστερα σκέφτεστε ότι δεν θα έπρεπε να το είχατε κάνει, πιθανόν αυτό να οφείλεται στη σχέση που έχετε με τον εαυτό σας.

Αυτοί που λένε ψέματα συνεχώς στην ουσία ζητούν την έγκριση και την αποδοχή των άλλων.

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας η αποδοχή και η έγκριση είναι διαρκώς παρούσα διότι πηγάζει από μέσα μας. Ωστόσο, όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση συνεχούς αυτοκριτικής, η αυτοεκτίμησή μας είναι χαμηλή με αποτέλεσμα υποσυνείδητα να προσπαθούμε με κάθε ευκαιρία να γεμίσουμε το κενό.

Δεν μπορείς να πεις «όχι»

Θες να είσαι ευχάριστος στους άλλους, και δεν μπορείς να πεις όχι σε κανέναν. Το αφεντικό σας μπορεί να έχει μια παράλογη απαίτηση, αλλά αντί να πείτε όχι και να πάτε σπίτι, το κρατάτε για τον εαυτό σας και προσπαθείτε να μείνετε στη δουλειά για να το ολοκληρώσετε. Ξεχνάς όμως ένα πράγμα. Εάν δεν μπορείτε να πείτε όχι, οι άνθρωποι δεν θα θυμούνται να σας δώσουν εύσημα. Οι άνθρωποι σας εκτιμούν μόνο όταν έχουν ανάγκη και είστε εκεί για να σώσετε την κατάσταση. Αλλά αν είσαι πάντα εκεί, είναι πιθανόνα κάνουν… κατάχρηση. Και να ξεχάσουν ότι έχεις και εσύ δική σου ζωή.

Θυμήσου και το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

Ζηλεύεις την ευτυχία και την επιτυχία των άλλων ανθρώπων.

Ένα άτομο που αγαπά τον εαυτό του, όταν συναντά ανθρώπους που έχουν πιο πολλά προσόντα ή επιτυχίες, η άμεση αντίδρασή του είναι η έμπνευση. Θέλει να μάθει και να ακούσει περισσότερες εμπειρίες από αυτό το καταπληκτικό άτομο που μπορεί να του διδάξει τόσα πολλά.

Από την άλλη πλευρά, κάποιος που κάνει συνεχώς αυτοκριτική, θα νιώσει ζήλια, ανεπάρκεια και πίκρα. Μερικές φορές, το συναίσθημα είναι τόσο έντονο που μπορεί να αρχίσει να μισεί το άλλο άτομο έντονα. Στην πραγματικότητα, το μόνο που μισεί είναι ο εαυτός του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλεις να σε σέβονται οι άλλοι περισσότερο; Τότε κάνε αυτές τις 7 κινήσεις ως leader

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + three =