αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χάσει τον έλεγχο της ζωής σου

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χάσει τον έλεγχο της ζωής σου

Νιώθετε ότι η ζωή σας ξεφεύγει από τον έλεγχο σας; Δεν είσαι ο μόνος. Στον σημερινό γρήγορο κόσμο, είναι εύκολο να παραβλέπουμε τις δικές μας ανάγκες και προτεραιότητες.

Αλλά τι θα γινόταν αν σας έλεγαν ότι υπάρχουν ενδεικτικά σημάδια που σηματοδοτούν ότι ήρθε η ώρα να κάνετε μία παύση και να επαναξιολογήσετε τα δεδομένα; Εδώ είναι λοιπόν 4 προειδοποιητικά σημάδια χρησιμεύουν ως αφύπνιση, προτρέποντάς μας να ανακτήσουμε τον έλεγχο και να κατευθύνουμε τη ζωή μας πίσω στον σωστό δρόμο.

Ήρθε η ώρα να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας.

1) Αισθάνεστε συνεχώς καταβεβλημένοι

Όλοι έχουμε εκείνες τις μέρες που νιώθουμε ότι τίποτα δεν πάει καλά. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτές οι μέρες γίνονται εβδομάδες ή και μήνες; Όταν νιώθετε συνεχώς ότι μόλις και μετά βίας κρατάτε το κεφάλι σας… πάνω από το νερό;

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημάδια ότι πρέπει να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας.

Το να νιώθετε συνεχώς «καμμένοι» μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι αναλαμβάνετε πάρα πολλές ευθύνες ή ότι δεν βάζετε αρκετά όρια. Είναι ένα σημάδι ότι δεν δίνετε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες και ευημερία, και αντίθετα, αφήνετε τις εξωτερικές πιέσεις να υπαγορεύουν τη ζωή σας.

2) Δεν ασχολείστε με τα πάθη σας

Θυμάσαι τα πράγματα που σου άρεσαν; Οι δραστηριότητες στις οποίες θα μπορούσατε να βουτήξετε για ώρες, που θα σας άφηναν να νιώθετε πληρότητα και ενθουσιασμό;

Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από τα αθλητικά μέχρι την ζωγραφική. Αν όλα αυτά έχουν μπει στο περιθώριο, τότε μάλλον δεν έχεις την ζωή σου τα χέρια σου.

3) Πάντα κυνηγάς προθεσμίες

Αν και λίγη πίεση μπορεί μερικές φορές να είναι καλό κίνητρο, ο συνεχής αγώνας ενάντια… στο ρολόι είναι μια άλλη ‘κόκκινη σημαία’ που χρειάζεστε για να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας.

Όταν κυνηγάς πάντα προθεσμίες, συχνά σημαίνει ότι δεν διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά τον χρόνο σου. Μπορεί να αναλαμβάνετε πάρα πολλά στην πλάτη σας, να παλεύετε με την αναβλητικότητα ή ίσως απλώς να μην οργανώνετε αποτελεσματικά τις εργασίες σας.

Δεν είναι απλώς αγχωτικό, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα της εργασίας σου και τη συνολική παραγωγικότητά σου.

4) Συγκρίνετε συνεχώς τον εαυτό σας με άλλους

Στον σημερινό online κόσμο, είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους. Κάνουμε scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και νιώθουμε ότι υστερούμε.

Βλέπεις ίσως φίλους να αγοράζουν σπίτια, να παίρνουν προαγωγές και να κάνουν πολυτελείς διακοπές. Και νιώθεις κολλημένος στο μικρό σου διαμέρισμα, με μια δουλειά που απέχει πολύ από την καριέρα των ονείρων σου.

Αυτή η συνεχής σύγκριση είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι πρέπει να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας. Μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα ανεπάρκειας, αυτο-αμφιβολίας, ακόμη και κατάθλιψη.

Το να παίρνετε τον έλεγχο σημαίνει να αναγνωρίζετε αυτά τα συναισθήματα και στη συνέχεια να κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια να μετατοπίσετε την εστίασή σας πίσω στο δικό σας ταξίδι. Σημαίνει να γιορτάζετε τα δικά σας επιτεύγματα, όσο μικρά κι αν φαίνονται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =