αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν μπορεί να χειραγωγηθεί

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν μπορεί να χειραγωγηθεί

Ενώ θα θέλατε να πιστεύετε ότι ο κόσμος στον οποίο ζείτε είναι γεμάτος με φιλικούς και ευγενικούς ανθρώπους, ορισμένοι αδίστακτοι άνθρωποι μπορούν να σας κάνουν κακό Δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσεις αυτά τα άτομα καθώς συχνά κρύβονται πίσω από ένα χαμόγελο και μια ζεστή συμπεριφορά.

Δυστυχώς, μέσα τους είναι γεμάτοι κακές προθέσεις και σε χρησιμοποιούν προς όφελός τους. Συχνά στην εποχή μας οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλον για να προχωρήσουν. Κάποιες φορές μάλιστα είναι αποδεκτό στον εταιρικό κόσμο, αλλά μπορεί να συνοδεύεται από καθαρά… διαβολικά κίνητρα.

Εδώ κάποιος πρέπει να αντισταθεί. Πως μπορείς να καταλάβεις όμως ότι ένα άτομο δεν χειραγωγείται; Εδώ είναι 4 σημάδια. Μερικές πρακτικές που μπορείς βεβαίως να αντιγράψεις.

Βάζει σταθερά όρια

Τα όρια συχνά θεωρούνται επιβλαβή ή περιοριστικά, αλλά μπορεί να είναι κάτι σωτήριο. Για παράδειγμα, πριν μπείτε σε μια σχέση ή ξεκινήσετε να δουλεύετε με κάποιον, εάν βάλετε σταθερές κατευθυντήριες γραμμές, το άλλο άτομο ξέρει τι να περιμένει. Εάν π.χ. ο/η σύντροφός σας απατήσει, πει ψέματα ή κάνει κάτι άλλο ξεκάθαρα έξω από τη λίστα ορίων σας, μπορεί να περιμένει τις συνέπειες.

Τα όρια επιτρέπουν σε εσάς και τους γύρω σας να γνωρίζετε τα όριά σας και αποτελούν μέρος των τεχνικών επιβίωσης. Οι άλλοι δεν θα χειραγωγήσουν ένα άτομο που βάζει αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές. Οταν κάποιος δεν τηρεί τα όρια του, θα τερματίσει γρήγορα τη σχέση.

Λέει την άποψη του

Δεν είναι κακό να εκφράζεις τις απόψεις σου. Το να παίρνεις θέση για τα πράγματα στα οποία πιστεύεις, σε κάνει… δυσκολότερο στόχο χειραγώγησης. Η ισχυρή σας θέση θα σας προστατεύσει από το αδίστακτο άτομο που θέλει να σας χρησιμοποιήσει για ώφελος του.

Λέει «όχι»

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πεις «όχι» σε μερικούς ανθρώπους; Αν σας ζητηθεί να κάνετε πράγματα που είναι πέρα από τις αρμοδιότητες σας ή για τα οποία δεν έχετε χρόνο, τότε απλά πείτε όχι. Είναι μια απλή μικρή λέξη που έχει τόση δύναμη πίσω της. Οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για τις συνέπειες της άρνησης, καθώς δεν θέλουν να πληγώσουν τα συναισθήματα των άλλων ή να γίνουν αντιπαθείς.

Ωστόσο, ένα άτομο που έχει ”καεί” μία ή δύο φορές ξέρει ότι η χρήση αυτής της λέξης του δίνει εξουσία στη ζωή του. Θυμήσου και το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

Λέει στους άλλους πως θέλει να του φέρονται

Αυτό θα μπορούσε να είναι συνέχεια του πρώτου σημείου. Το δυνατό άτομο δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να μην τον σέβονται ή να τον χρησιμοποιούν, καθώς τους λέει εκ των προτέρων πώς περιμένει να του φέρονται.

Το να λέτε σε κάποιον τι περιμένετε είναι χρήσιμο, μαζί με τον καθορισμό σαφών ορίων. Δεν έχει να κάνει πραγματικά με το να τιμωρείς αυτούς που σου φέρονται λάθος, αλλά περισσότερο με το να τους δίνεις ήπια καθοδήγηση για να επιλέξουν έναν καλύτερο τρόπο να συμπεριφέρονται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =