αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που αποκαλύπτουν ότι κάποιος… δεν είναι τόσο έξυπνος όσο θέλει να μας δείξει

Τέσσερα σημάδια που αποκαλύπτουν ότι κάποιος… δεν είναι τόσο έξυπνος όσο θέλει να μας δείξει

Ένας ψευδο-διανοούμενος δεν ενδιαφέρεται για τη γνώση για χάρη της μάθησης ή της βελτίωσης του εαυτού του. Αυτό το άτομο θέλει μόνο να αποθηκεύει δεδομένα για να φαίνεται… έξυπνος.

Ένας ψευδοδιανοούμενος θέλει να εντυπωσιάσει και να επιδείξει την εξυπνάδα του. Αυτός ή αυτή θέλει να μάθει ο κόσμος πόσο έξυπνος είναι. Ωστόσο, δεν έχουν το βάθος γνώσης για να υποστηρίξουν τα σχόλιά τους.

Οι ψευδο-διανοούμενοι χρησιμοποιούν τη συζήτηση ή την επιχειρηματολογία για να κυριαρχήσουν ή να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους. Μια άλλη τακτική είναι να χρησιμοποιούν ακατάλληλα μεγάλες ή περίπλοκες λέξεις.

Λοιπόν, είναι δυνατόν να εντοπίσουμε έναν ψευδοδιανοούμενο; Εδώ είναι 4 σημάδια.

Πιστεύουν πάντα ότι έχουν δίκιο

Ένα έξυπνο άτομο μπορεί να ακούσει και να αφομοιώσει την άποψη κάποιου και στη συνέχεια να λάβει μια τεκμηριωμένη απόφαση με βάση αυτές τις νέες πληροφορίες. Αυτό δείχνει ένα επίπεδο ευέλικτης γνωστικής ικανότητας.

Οι ψευδοδιανοούμενοι δεν ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τον κόσμο ή μια άλλη άποψη. Ο μόνος λόγος που οι άλλοι άνθρωποι έχουν σημασία για αυτούς, είναι για να τονώσουν… την αυτοεκτίμηση τους.Ο λόγος που ένας ψευδοδιανοούμενος ασχολείται μαζί σου είναι για να μπορεί να σε χρησιμοποιήσει. Οι ψεύτες δεν ακούνε την άλλη πλευρά ενός επιχειρήματος. Είναι πολύ απασχολημένοι με τη διατύπωση της λαμπρής απάντησής τους.

Ένας ψευτοδιανοούμενος δεν θα κάνει την δουλειά.

Εάν είστε παθιασμένοι με ένα θέμα, η μάθηση δεν είναι αγγαρεία. Είναι φυσικό να θέλεις να καταβροχθίσεις ό,τι μπορείς για το πάθος σου. Θα βουτήξετε στο θέμα, με το κεφάλι σας να γεμίζει από σκέψεις και ιδέες.

Θα θέλετε να πείτε στους φίλους σας τα πιο πρόσφατα πράγματα που έχετε μάθει. Το πάθος σου σε ενθουσιάζει και σε σπρώχνει μπροστά. Ο ψευδοδιανοούμενος είναι ο τύπος του ατόμου που θα έχει το «A Brief History of Time» του Stephen Hawking στο ράφι του, χωρίς να το έχει ανοίξει ποτέ. Αλλά, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους από εμάς, θα πουν σε όλους ότι το έχουν διαβάσει.

Χρησιμοποιούν τη «γνώση» τους ως όπλο.

Οι έξυπνοι άνθρωποι θέλουν να μοιραστούν τις γνώσεις τους. Θέλουν να τις μεταδώσουν, όχι να τις χρησιμοποιήσουν για να ντροπιάσουν τους άλλους.

Οι άνθρωποι που… κάνουν τους έξυπνους, δεν θέλουν να σου μάθουν τίποτα. Συχνά θα τους δεις να σε χλεβάζουν, με φράσεις του στιλ: «Η απάντηση είναι προφανής, δεν το ήξερες;».

Τους ενδιαφέρουν μόνο τα… ποιοτικά θέματα.

Στους έξυπνους ανθρώπους αρέσει αυτό που τους αρέσει, είναι τόσο απλό. Δεν θέλουν να εντυπωσιάσουν τους ανθρώπους με τα πάθη τους. Δεν έχει σημασία αν αγαπούν την τηλεόραση ή ανυπομονούν να συζητήσουν τα χθεσινοβραδινά φορέματα στην πασαρέλα του Met Gala. Ίσως σας αρέσει η τέχνη anime ή να επισκέπτεστε το Disneyworld.

Το αγαπάς, αυτό είναι που μετράει. Αλλά για αυτοί που κάνουν τους έξυπνους, ανησυχούν για την εικόνα τους. Η αυτοεκτίμησή τους συνδέεται με τη γνώμη των άλλων για αυτούς. Έτσι θα πουν ότι αγαπούν πράγματα όπως το μπαλέτο, η όπερα, τα κλασικά μυθιστορήματα, ο Σαίξπηρ ή το θέατρο. Με άλλα λόγια, ιδιαίτερα ποιοτικά θέματα ή πολύπλοκα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =