αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερα σημάδια για να καταλάβεις ένα κακό αφεντικό από την job interview κιόλας

Τέσσερα σημάδια για να καταλάβεις ένα κακό αφεντικό από την job interview κιόλας

Οι περισσότεροι από εμάς έχει τύχει να περάσουμε από κάποιον κακό εργοδότη ή manager. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι συνήθως αυτό το διαπιστώνεις στην πράξη, αφού έχεις εργαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα μαζί του. Μπορείς, άραγε, να το καταλάβεις νωρίτερα; Τώρα θα δούμε ακριβώς αυτό. Τέσσερα σημάδια για να καταλάβεις έναν κακό αφεντικό αμέσως, ακόμα και από την πρώτη job interview που θα κάνεις.

Δεν προσέχει τα λεγόμενά σου

Πόσες φορές σου έχει τύχει να μιλάς με κάποιον φίλο και εκεί που «ανάβει» η κουβέντα, να την κόβει στην μέση γιατί πρέπει να απαντήσει στο κινητό; Ναι, είναι πραγματικά εκνευριστικό και φανερώνει κακούς τρόπους, όμως το χειρότερο όλων είναι να σου τύχει κάτι ανάλογο στον χώρο της εργασίας σου και, μάλιστα, την «ιερή» στιγμή της συνέντευξης -βλέπεις, δεν είναι λίγοι οι «αρμόδιοι» που θα διακόψουν την κουβέντα που γίνεται με βάση το βιογραφικό σου προκειμένου να τσεκάρουν κάποιο email που έχουν λάβει ή για να απαντήσουν σε κάποια κλήση που τους έχει γίνει.

Δεν μπορεί να σου δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις

Άλλος ένας καλός τρόπος για να καταλάβεις κάπως αν το «αφεντικό» (ή όποιος τέλος πάντων, σου κάνει το interview) είναι ειλικρινής και άνθρωπος που «αξίζει», είναι παρατηρώντας τις αντιδράσεις του σε πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις που θα του κάνεις. Πρόσεξε λοιπόν τις παύσεις του, «μέτρησε» την αμηχανία του και «ζύγισε» το πόσο αβίαστες είναι οι απαντήσεις που θα σου δώσει αν θελήσεις, φερ’ ειπείν, να μάθεις πώς και γιατί «άνοιξε» η θέση που σε ενδιαφέρει ή γιατί αποχώρησε ο προηγούμενος εργαζόμενος που την κάλυπτε.

Πρόσεξε τον τρόπο που χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες και τα πρόσωπα των ρημάτων

Το πρώτο πράγμα που δείχνει τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου (ναι, ακόμη και το Αφεντικό είναι άνθρωπος…) είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες και τα πρόσωπα των ρημάτων. Έτσι, αν ο «Μεγάλος» χρησιμοποιεί δεύτερο ενικό ή δεύτερο πληθυντικό για να περιγράψει αρνητικές καταστάσεις (όπως για παράδειγμα στην φράση «πολλές φορές θα έχεις/έχετε να αντιμετωπίσεις / αντιμετωπίσετε τα παράπονα των πελατών»), μάλλον δεν είναι ο κλασσικός «ομαδικός παίκτης» που θα σταθεί δίπλα σου στα ζόρια ή ο άνθρωπος που θα έχει την υπομονή και τη διάθεση να σε «ξεστραβώσει» πάνω στη δουλειά.

Ακόμη χειρότερη ένδειξη δε είναι η χρήση της αντωνυμίας «Εγώ» και του πρώτου ενικού προσώπου όταν θέλει να περιγράψει κάποια επιτυχία της ομάδας του ή της εταιρείας.

Κάνε ένα ψάξιμο από πριν

Φυσικά μπορείς να κάνεις και ένα ιντερνετικό ψάξιμο για το πρόσωπο/ εταιρία που σε ενδιαφέρει. Πριν καν πας στην job interview. Και έτσι να βγάλεις κάποια πρώτα συμπεράσματα. Στην συνέχεια, όταν θα κάνεις τις πρώτες συζητήσεις με την άλλη πλευρά, θα μπορείς να δεις και στην πράξη τι από αυτά που έχεις διαβάσει ισχύει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 7 =