αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που φοβάται ένας νακρισσιστής

Τέσσερα πράγματα που φοβάται ένας νακρισσιστής

Εάν φοβάστε κάποιον με ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που… τρομοκρατούν έναν ναρκισσιστή. Μάλλον δεν το ήξερες αυτό.

Ο ναρκισσιστής δεν είναι τόσο… αλεξίσφαιρος όσο νομίζετε.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Εδώ είναι λοιπόν κάποια άυλα πράγματα που τρομάζουν έναν τέτοιο τύπο.

1. Έλλειψη προσοχής

Δεδομένου ότι η νάρκισσος λατρεύει να βρίσκεται στο προσκήνιο, αν δεν του δώσεις προσοχή μαραίνεται. Η έλλειψη προσοχής κάνει τον ναρκισσιστή να τρελαθεί. Η συνήθης ρουτίνα του είναι να βρίσκει όση περισσότερη προσοχή μπορεί από μέρα σε μέρα, είτε από την οικογένεια, είτε στο γραφείο, είτε από τον έξω κόσμο.

Εάν δεν λαμβάνει αρκετή προσοχή από εσένα, θα την αναζητήσει αλλού.

2. Αποκάλυψη

Όσοι έχουν ναρκισσιστικές διαταραχές προσωπικότητας δεν θέλουν να τους κρίνουν για τη συμπεριφορά τους, ειδικά όταν πρόκειται για ψέματα. Ναι, λένε ψέματα συχνά και χωρίς τύψεις. Αλλά δεν θέλουν να αποκαλυφθούν. Αυτό τους φοβίζει.

Αν καταλάβεις ότι λέει ψέματα, αυτό σπάει τη φούσκα τελειότητας του. Όσο περισσότεροι το μαθαίνουν, τόσο περισσότερο φοβάται. Θυμήσου και το άρθρο: Η Νο1 τακτική χειραγώγησης των νάρκισσων είναι το Gaslighting (και πως να το αντιμετωπίσεις).

3. Μη αναγνώριση

Ένας ναρκισσιστής μισεί να μην είναι στην κορυφή. Είναι ανταγωνιστικοί και περιμένουν να κερδίζουν πάντα σε ό,τι κι αν κάνουν. Θέλον να είναι αυτοί που θα πάρουν την προαγωγή στο γραφείο ή που θα είναι οι καλύτεροι σε μία δεξιότητα.

Αν δεν πάρουν αυτή την αναγνώριση που θέλουν σε κάθε πεδίο, τους φοβίζει και αισθάνονται «άδειοι».

4. Προσβολές

Φοβούνται τις προσβολές. Αυτός ο φόβος, ωστόσο, εμφανίζεται κυρίως ως θυμός.

Όταν του λες ότι είναι αναίσθητος και αγενής, μπορεί να εκτρέψει αυτήν την κατηγορία πίσω σε εσάς ως αμυντική κίνηση. Βλέπει σίγουρα οποιαδήποτε αρνητική ετικέτα απέναντί του ως προσβολή.

Συχνά, αφού περάσει ο θυμός, θα κάνει κάτι καλό για να αντιμετωπίσει τις προσβολές. Συνήθως θα είναι κάτι υπερβολικό όπως η αγορά ακριβών δώρων για κάποιον ή η βοήθεια περισσότερο από το συνηθισμένο. Η νάρκισσος φοβάται, γι’ αυτό και μπαλώνει τις προσβολές όσο πιο γρήγορα γίνεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − seven =