αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερα πράγματα που πρέπει να προσέξεις, όταν στήνεις το πρώτο σου βιογραφικό (για να βρεις τη δουλειά που θες)

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να προσέξεις, όταν στήνεις το πρώτο σου βιογραφικό (για να βρεις τη δουλειά που θες)

Είναι ένα δύσκολο βήμα: Το πως θα στήσεις το πρώτο σου βιογραφικό. Πως μπορείς, άραγε, να ξεχωρίσεις όταν δεν έχεις καθόλου προϋπηρεσία; Και τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξεις όταν φτιάχνεις το βιογραφικό σου; Τώρα θα δούμε 4 βασικά tips.

1# Προσαρμοσμένο στη θέση και στον κλάδο που σε ενδιαφέρει. Το βιογραφικό σου πρέπει να έχει αποτυπωμένες τις πληροφορίες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις του κλάδου, της εταιρίας και της θέσης εργασίας. Άλλο βιογραφικό έχει μια θέση marketing και άλλο βιογραφικό έχει μια τραπεζική θέση. Πιθανότατα δεν θα έχεις την κατάλληλη προϋπηρεσία, αλλά μπορείς να τονίσεις τα skills που έχεις και «κουμπώνουν» με τη θέση, τις σπουδές σου ή άλλα εργαλεία που μπορούν να φέρουν value στην εταιρία.

2# Αν δεν παραθέτεις ξεκάθαρα τα στοιχεία επικοινωνίας… όλα είναι μάταια. Σκοπός του βιογραφικού σου είναι να κληθείς σε συνέντευξη και όχι να πάρεις τη δουλειά. Φρόντισε λοιπόν να είναι ευδιάκριτα τα στοιχεία επικοινωνίας σου. Πρέπει να «γεμίσεις» το μάτι του recruiter με τις πληροφορίες που δίνεις για τον εαυτό σου και πρέπει να μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί σου εύκολα για να κληθείς σε συνέντευξη.

3# Στόχος. Γράψε μέσα σε μερικές προτάσεις τους στόχους σου και το γιατί θα ήθελες να εργαστείς στην συγκεκριμένη εταιρία. Εξήγησε τις φιλοδοξίες σου, το πόσο ορεξάτος είσαι για δουλειά, και φυσικά τα οφέλη που μπορείς να φέρεις στην εταιρία.

4# Δείγματα δουλειά. ΟΚ, μπορεί να μην έχεις δουλέψει σε κάποια εταιρία, αλλά μπορεί να έχεις κάνει κάποια projects στα πλαίσια των σπουδών σου. ‘Η στον ελεύθερο χρόνο σου. Τα δείγματα δουλειάς μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 6 =