αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤέσσερα πράγματα που θα δεις μόνο στα… high-tech Τρίκαλα

Τέσσερα πράγματα που θα δεις μόνο στα… high-tech Τρίκαλα

Μπορεί τα μεγάλα τεχνολογικά events και τα βλέμματα να είναι στραμμένα κυρίως σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ωστόσο, υπάρχει μια άλλη πόλη της Ελλάδας, που δείχνει ότι κάνει τεράστια βήματα στο τεχνολογικό κομμάτι. Αφού έχει καταφέρει να εφαρμόσει πράγματα (ή καταφθάνουν εντός ολίγου), τα οποία δεν τα έχουμε δει ακόμα σε άλλες μεγάλες.

Μιλάμε φυσικά για τα high-tech… Τρίκαλα. Εκεί έχει δημιουργηθεί ένα ωραίο σκηνικό. Πάμε να δούμε 4 πράγματα που θα δεις μόνο στα Τρίκαλα, και αν είσαι άνθρωπος της τεχνολογίας, ίσως ζηλέψεις λίγο.

1# Ελεύθερο Wifi: Ναι, είχαμε τις σχετικές ανακοινώσεις που αφορούσαν την Αθήνα πριν μερικά χρόνια, και έκαναν λόγο για δωρεάν Wifi παντού. Τελικά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη στις μεγάλες πόλεις. Αλλά έχει ήδη γίνει πραγματικότητα στα Τρίκαλα. Εκεί, όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν Wifi, εντός της πόλης. ΥΓ: Αν το έχετε δοκιμάσει, δώστε μας λίγο feedback. Έχει γρήγορες ταχύτητες;

2# Λεωφορεία χωρίς οδηγό: Βγήκαν στους δρόμους των Τρικάλων, πριν κάμποσο καιρό. Στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας της «έξυπνης πόλης» των Τρικάλων. Σίγουρα τράβηξαν πάνω τους όλα τα βλέμματα. Μένει να δούμε αν θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν και σε μόνιμη βάση, στους δρόμους της πόλης.

3# Ταχύτητες 5G στο ίντερνετ: Και εκεί μπροστά. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τα Τρίκαλα αναμένεται να έχουν, σε πιλοτική βάση, 5G ταχύτητες στο ίντερνετ. Κάπως έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος και για άλλες πόλεις της Ελλάδας.

4# e-Dialogos: Όλα ψηφιακά. Ακόμα… και ο διάλογος με τον Δήμο. Τα Τρίκαλα έχουν την πλατφόρμα e-Dialogos. Μέσω της οποίας οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη δημόσια ζωή της πόλης και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Ένα forum που θα θέλαμε να έχουμε όλοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 15 =