αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που οι πολύ παρατηρητικοί άνθρωποι πάντα παρατηρούν στους άλλους

Τέσσερα πράγματα που οι πολύ παρατηρητικοί άνθρωποι πάντα παρατηρούν στους άλλους

Το να παρατηρείς τους άλλους είναι τέχνη. Δεν πρόκειται για κατασκοπεία ή αδιάκριτες κινήσεις, αλλά για την παρατήρηση των λεπτών ενδείξεων που οι περισσότεροι άνθρωποι παραβλέπουν.

Οι πολύ παρατηρητικοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να ‘συλλαμβάνουν’ αυτές τις λεπτομέρειες. Είναι αυτοί που μπορούν να διαβάσουν ανάμεσα στις γραμμές της συζήτησης, που πιάνουν τις μικρότερες αλλαγές στη διάθεση και που φαίνεται να ξέρουν τι σκέφτεσαι πριν το πεις.

Το να είσαι πολύ παρατηρητικός είναι μια δεξιότητα που μπορεί να τελειοποιηθεί. Και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που αυτά τα άτομα με οξυδέρκεια παρατηρούν σχεδόν πάντα στους άλλους.

1. Η γλώσσα του σώματός σας

Οι άνθρωποι βλέπουν τη γλώσσα του σώματός σας πριν καν πείτε μια λέξη. Είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν.

Γνωρίζουμε ότι το 7% όλης της επικοινωνίας είναι αυτό που λέμε, και το 38% είναι ο τόνος αυτού που λέμε. Ωστόσο, ένα επιβλητικό 55% είναι η γλώσσα του σώματος. Κινήσου λοιπόν σωστά.

Θυμήσου και το άρθρο: Γλώσσα του σώματος: 5 μικρές κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι απόμακρος (ακόμα κι αν δεν είσαι).

2. Η συμπεριφορά σας απέναντι στους άλλους

Κάποιοι ίσως έχετε εκείνον τον φίλο που είναι πάντα ευγενικός με τους συνομηλίκους ή τους συναδέλφους του, αλλά εξαιρετικά αγενής… με το προσωπικό της καφετέριας και τους θυρωρούς.

Η διαφορά στη στάση του απέναντι σε διαφορετικούς ανθρώπους δεν περνά απαρατήρητη. Σύντομα, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να τον αποφεύγουν επειδή συνειδητοποιούν ότι ο σεβασμός του για τους ανθρώπους είναι… υπό όρους.

Αυτό δείχνει ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεστε στους άλλους, ειδικά σε αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για εσάς, λέει πολλά για τον χαρακτήρα σας — οι παρατηρητικοί άνθρωποι το καταλαβαίνουν σχεδόν αμέσως.

Πιστεύουμε ότι είναι απλώς ένα μικρό πράγμα, αλλά κάνει τον άλλο να βγάλει συμπεράσματα.

3) Δεξιότητες ακρόασης

Η ακρόαση είναι μια δεξιότητα που έχουν οι παρατηρητικοί άνθρωποι. Δεν ακούν μόνο τις λέξεις που λέτε, αλλά παρατηρούν επίσης τον τόνο, τον ρυθμό της ομιλίας σας και τυχόν παύσεις ή δισταγμούς.

Αυτά τα άτομα καταλαβαίνουν ότι αυτό που μένει ανείπωτο έχει συχνά τόση σημασία με αυτό που λέγεται. Είναι προσεκτικοί τόσο στα λεκτικά όσο και στα μη λεκτικά σημάδια κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Οι παρατηρητικοί άνθρωποι έχουν επίσης την ικανότητα να θυμούνται λεπτομέρειες από προηγούμενες συνομιλίες. Μπορεί να σας εκπλήξουν ανακαλώντας κάτι που αναφέρατε παρελθοντικά πριν από εβδομάδες.

Και φυσικά πάντα παρατηρούν αν οι άλλοι δείχνουν την ίδια διάθεση… για ακρόαση. Κατανοούν τη δύναμη της ενεργής ακρόασης και την ικανότητά της να χτίζει ισχυρές σχέσεις- γιατί όταν ακούς ουσιαστικά, όχι απλώς για να απαντήσεις αλλά και για να καταλάβεις τον άλλο, κάνει μια μεγάλη διαφορά.

4) Ο τρόπος που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό πράγμα που παρατηρούν οι πολύ παρατηρητικοί άνθρωποι είναι το πώς τα άτομα αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους. Μπορούν να δουν το επίπεδο σεβασμού ή αδιαφορίας που έχει ένα άτομο για τη δική του ευημερία.

Παρατηρούν αν μιλάτε ευγενικά για τον εαυτό σας ή αν κάνετε πάντα αυτοκριτική. Μπορούν να δουν αν δίνετε προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού σας ή αν παραμελείτε συνεχώς τις δικές σας ανάγκες.

Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας είναι συχνά μια αντανάκλαση της αυτοεκτίμησης μας. Οι παρατηρητικοί άνθρωποι το καταλαβαίνουν αυτό και χρησιμοποιούν αυτή τη γνώση για να οικοδομήσουν βαθύτερες, πιο ενσυναίσθητες σχέσεις.

Αυτή η παρατήρηση δεν γίνεται για να κρίνει. Αλλά για να κατανοήσουν καλύτερα τα άτομα και να προσφέρει υποστήριξη όταν χρειάζεται. Σε τελική ανάλυση, το να είμαστε παρατηρητικοί σημαίνει τελικά τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων με τους ανθρώπους γύρω μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 15 =