αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που θα σου συμβούν, αν αρχίσεις να βάζεις τα όρια σου προς τους άλλους

Τέσσερα πράγματα που θα σου συμβούν, αν αρχίσεις να βάζεις τα όρια σου προς τους άλλους

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε γράψει για τα αρνητικά πράγματα που σου συμβαίνουν όταν είσαι… υπερβολικά καλός με τους άλλους. Και όντως πολλοί άνθρωποι πέφτουν σε αυτή την παγίδα. Προσπαθούν πάντα να ευχαριστούν τους άλλους, και τελικά ξεχνούν τις δικές τους ανάγκες.

Ναι, πρέπει να είμαστε καλοί και υποστηρικτικοί προς τους άλλους. Ειδικά στον δύσκολο κόσμο που ζούμε. Ωστόσο, αν φτάσουμε σε ένα σημείο να είμαστε πολύ καλοί με τους άλλους και να αφήνουμε μόνιμα τις δικές μας ανάγκες στην άκρη, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα.

Αν έχει μπει σε ένα τέτοιο μοτίβο, ήρθε η ώρα να αλλάξεις. Πρέπει να βάλεις τα όρια σου. Αυτή πιθανόν δεν θα είναι μια εύκολη κίνηση. Δεν είναι εύκολο να… γυρίσεις τον διακόπτη. Αλλά πρέπει να γίνει, για να ζήσεις την ζωή που θες. Μάθε να λες «όχι». Κάνε τις επιλογές που θες, ακόμα κι αν αυτές δεν αρέσουν στους άλλους.

Δες τώρα 4 πράγματα που θα σου συμβούν, αν αρχίσεις να βάζεις τα όρια σου προς τους άλλους.

1# Θα χάσεις ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν. Όταν αρχίσετε να αλλάζετε, τα άτομα με τα οποία ήσασταν κάποτε πολύ κοντά μπορεί να μην έχουν πια «σύνδεση» μαζί σας. Λειτουργείς με νέο τρόπο αυτή τη στιγμή. Μερικές φορές δεν γνωρίζετε το πώς αυτό θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω σας. Εάν πάντως αλλάζετε προς το καλύτερο και έχουν πρόβλημα με την αλλαγή σας, μπορεί να τριγυρνούσαν κοντά σας μόνο για να πάρουν κάτι από εσάς. Μπορεί επίσης να τους δείτε να προσπαθούν να κρατήσουν τον «παλιό» σας εαυτό  και να προσπαθούν να σας τραβήξουν πίσω. Είναι σημαντικό να περιτριγυρίζετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας σέβονται ως άτομο.

2# Θα ζοριστείς για κάποιο διάστημα. Εάν είχατε συνηθίσει μόνιμα να είστε στην… υπηρεσία των άλλων, θα δυσκολευτείτε πολύ να σταματήσετε να ασχολείστε με πράγματα άλλων ανθρώπων και να αρχίσετε να λέτε τη γνώμη σας. Είναι πιο εύκολο να το κάνεις με αγνώστους γιατί δεν έχουν ιδέα ποιος είσαι, αλλά οι άνθρωποι που γνωρίζεις πολύ καλά θα πουν, «Έχεις αλλάξει». Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις αυτήν την αλλαγή. Αλλά έχουμε αυτή τη βαθιά ανάγκη να εξηγήσουμε πράγματα για τον εαυτό μας ή νιώθουμε για πάντα ένοχοι που λέμε τη γνώμη μας και ζητάμε αυτό που θέλουμε. Το να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο, θα σε κάνει στην αρχή να νιώθεις περίεργα. Θα νιώσετε ενοχές και ίσως ντροπή. Θα νιώσετε εγωιστές. Θα αναρωτιέστε τι σκέφτονται όλοι οι άλλοι. Θα φτιάξεις ολόκληρες αφηγήσεις για το τι σκέφτονται οι αλλοι. Αλλά πρέπει να προχωρήσεις.

3# Το να νιώθεις άβολα, είναι καλύτερο από το να ευχαριστείς πάντα τους άλλους. Μαθαίνεις ότι δεν είναι στην πραγματικότητα ευθύνη σου να φροντίζεις όλα τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων, αλλά τους έχεις επιτρέψει να το κάνουν. Γιατί σηκώνουμε αυτό το βάρος; Γιατί έτσι πιστεύουμε ότι έτσι λειτουργεί η ζωή. Ότι για να είσαι καλός άνθρωπος πρέπει μόνο να δίνεις. Τώρα θα μάθετε ότι το να έχετε ένα άβολο συναίσθημα και να μην προσπαθείτε να το διορθώσετε ένα πρόβλημα κάποιου άλλου, είναι σαν να σώζετε την μπαταρία σας από το να σβήσει πολύ σύντομα. Θα διαπιστώσεις το εξής: Τα προβλήματα όλων των άλλων δεν χρειάζονταν επιδιόρθωση από εσένα. Δεν ήταν ποτέ δική μας ευθύνη να το κάνουμε.

4# Θα προσελκύσεις νέους, καλύτερους ανθρώπους κοντά σου. Μερικοί άνθρωποι από το παρελθόν μπορεί να παραμείνουν κοντά σου. Άλλοι όχι. Αλλά ένα είναι σίγουρο: Θα προσελκύσεις νέους, καλύτερους ανθρώπους κοντά σου. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, θα έχεις δημιουργήσει χρόνο και χώρο για να χτιστούν νέες επαφές. Μάλιστα αυτοί που θα έρθουν τώρα κοντά σου, είναι πιο πιθανό να αποδεχτούν και να συμπαθήσουν τη νέα version σου. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =