αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις αμέσως μόλις ξυπνάς το πρωί

Τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις αμέσως μόλις ξυπνάς το πρωί

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χτίσει μια σταθερή ρουτίνα την οποία εφαρμόζουμε κάθε πρωί. Το πρόβλημα είναι ότι αρκετές από τις κινήσεις που κάνουμε τα πρώτα λεπτά αφότου ξυπνάμε, περισσότερο μας σαμποτάρουν παρά μας βοηθούν.

Αντί λοιπόν να σκέφτεσαι τι συνήθειες πρέπει να προσθέσεις στο πρωινό σου έτσι ώστε να πάρεις περισσότερη ενέργεια και να γίνεις πιο παραγωγικός, σκέψου το αντίστροφο: Να αφαιρέσεις μερικές κακές πρωινές συνήθειες που ήδη έχεις. Εδώ είναι 4 τέτοιες:

1# Μην τσεκάρεις το e-mail της δουλειάς αμέσως μόλις ξυπνάς. Αν το κάνεις αυτό, πριν καν καλά-καλά ανοίξεις τα μάτια σου γεμίζεις με άγχος. Έρευνα του University of British Columbia απέδειξε ότι αυτοί που προγραμματίζουν να δουν τα επαγγελματικά τους e-mails αργότερα μέσα στην ημέρα έχουν λιγότερο στρες.

2# Μην προγραμματίζεις την ημέρα σου. Και πότε θα το κάνεις αυτό; Καλύτερα το προηγούμενο βράδυ. Με αυτό τον τρόπο θα ξεκουράσεις το μυαλό σου «βγάζοντας» πράγματα από αυτό το προηγούμενο βράδυ. Και επίσης δεν θα χάσεις χρόνο το πρωί, για να στήσεις το πρόγραμμα σου.

3# Μην πατάς το snooze. Με το να πατάς την “αναβολή” όταν χτυπάει το ξυπνητήρι σου και να ξαναπέφτεις για ύπνο, μπαίνεις σε έναν νέο κύκλο ύπνου τον οποίο δε θα ολοκληρώσεις ποτέ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξυπνάς κουρασμένος και χωρίς διάθεση. Δες εδώ αναλυτικά γιατί δεν πρέπει να πατάς το snooze.

4# Μην ντύνεσαι στα σκοτεινά. Πολλοί δεν αντέχουν το φως με το που ξυπνάνε και προτιμάνε με μηχανικές κινήσεις να ντύνονται στα σκοτάδια. Ωστόσο, όπως εξηγεί η dr. Natalie Dautovich, από το Εθνικό Κέντρο Ύπνου της Αμερικής, είναι μία κακή συνήθεια, που δε βοηθάει το σώμα σας να συνειδητοποιήσει ότι είναι πια μέρα και συνεχίζει να είναι σε κατάσταση ύπνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + two =