Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ του ανοίγματος στους συναδέλφους για να δημιουργήσετε μια επαγγελματική σχέση και της αποκάλυψης λανθασμένων πραγμάτων που μπορεί να καταστρέψουν το επαγγελματικό σας προφίλ.
Είναι αλήθεια ότι πρέπει να είστε ανοιχτοί για το ποιοι είστε και να δημιουργήσετε δεσμούς για να γίνετε μέλος μιας ομάδας εργασίας. Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε… τι φέρνετε στο φως αν θέλετε να προστατέψετε την καριέρα σας.
Σύμφωνα με έρευνα που μεταφέρει το TalentSmart, το 90% των επιτυχημένων εργαζομένων που καλύπτουν τα ανώτερα κλιμάκια είναι άτομα υψηλής συναισθηματικής νοημοσύνης. Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε και να αξιολογούμε με ακρίβεια τα συναισθήματα μας– και αυτά των άλλων. Η διάκριση μεταξύ διαφορετικών συναισθημάτων και η χρήση συναισθηματικών πληροφοριών για την καθοδήγηση της σκέψης και της συμπεριφοράς.
Πρέπει να κινηθείς σωστά. Εδώ είναι μερικά πράγματα που οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι δεν θα αποκαλύψουν ποτέ στη δουλειά:
1. Ότι δεν τους αρέσει η δουλειά τους
Το γεγονός ότι δεν σας αρέσει 100% η δουλειά σας, είναι κάτι που μπορείτε να συζητήσετε με τους φίλους ή την οικογένειά σας, αλλά ποτέ στη δουλειά. Οι προϊστάμενοί σας δεν θα… εκτιμήσουν αυτού του είδους τις πληροφορίες και πιθανότατα θα σκεφτούν να αντικαταστήσουν κάποιον δεν είναι χαρούμενος με την δουλειά που κάνει.
Το να συζητάτε ορισμένες λεπτομέρειες που μπορεί να βελτιώσουν την εργασία σας είναι ένα πράγμα, αλλά το να γκρινιάζετε για το πόσο μισείτε τη δουλειά σας είναι εντελώς διαφορετικό. Όσο επιλέγετε να παραμείνετε σε αυτή τη δουλειά, μην δείχνετε αρνητική στάση.
2. Ότι ψάχνουν άλλη δουλειά
Αν δεν έχετε κάτι σίγουρο, μην ανακοινώσετε τίποτα. Όταν έρθει η ώρα να φύγετε, θα τους ενημερώσετε. Μέχρι τότε, δεν έχει νόημα να συζητάτε τα σχέδιά σας για αποχώρηση από την δουλειά.
Η αίτησή σας για μία νέα δουλειά μπορεί να μην πάει όπως είχατε προγραμματιστεί και μπορεί να καταλήξετε να μείνετε στην υπάρχουσα εργασία σας, για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζοντας την αποδοκιμασία ή την απογοήτευση των ανθρώπων για την επιθυμία σας να φύγετε.
3. Η αρνητική γνώμη για έναν συνάδελφο
Δεν προσφέρουμε τίποτα αναφέροντας ότι ένας συνάδελφος δεν είναι καλός στη δουλειά του. Εάν αυτό είναι αλήθεια, πιθανότατα οι άνθρωποι το γνωρίζουν ήδη.
Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι να κάνετε για να τα βοηθήσετε να γίνει καλύτερος, μπορείτε να το κάνετε. Διαφορετικά, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Θα σε κάνει απλά να φαίνεσαι κακός.
4. Πολιτική Συζήτηση
Μπορεί να συμφωνείτε με κάποιους ανθρώπους και να διαφωνείτε με άλλους. Αλλά αυτές οι διαφωνίες μπορεί να καταστρέψουν μια ισορροπία για την οποία πιθανότατα έχετε εργαστεί σκληρά.
Πραγματικά δεν έχει νόημα να εκφράσετε τις πολιτικές σας πεποιθήσεις στη δουλειά, καθώς είναι μάλλον απίθανο να αλλάξετε την άποψη κάποιου. Είναι πιο πιθανό ότι θα οδηγήσει σε ένταση ανάμεσα σε εσάς και τους συναδέλφους σας. Δεν το χρειάζεσαι. Το να διατηρείτε τα πράγματα ήρεμα, είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μία Ελληνική startup έχει τον τρόπο για να παίρνεις τον μισθό σου πριν το τέλος του μήνα