αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα για τα οποία δεν ανησυχούν οι πετυχημένοι άνθρωποι

Τέσσερα πράγματα για τα οποία δεν ανησυχούν οι πετυχημένοι άνθρωποι

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ξεχωρίζει τους πολύ επιτυχημένους ανθρώπους, δεν είστε οι μόνοι.

Αποδεικνύεται ότι το ”μυστικό” τους μπορεί να είναι λιγότερο το τι κάνουν και περισσότερο το τι δεν κάνουν. Υπάρχουν κάποια πράματα για τα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν ανησυχούν.

Σύμφωνα με την ψυχολογία, οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι τείνουν να αφήνουν ορισμένες ανησυχίες στην άκρη.

Η επιτυχία είναι προσωπική και διαφορετική για τον καθένα, όπως και οι ανησυχίες μας. Αλλά η κατανόηση των πραγμάτων για τα οποία δεν ανησυχούν οι επιτυχημένοι άνθρωποι θα μπορούσε να προσφέρει μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το δικό σας ταξίδι.

Εδώ είναι λοιπόν 4 πράγματα για τα οποία δεν ανησυχούν οι πετυχημένοι άνθρωποι.

1) Τελειότητα

Σύμφωνα με την ψυχολογία, οι επιτυχημένοι άνθρωποι κατανοούν ότι το κυνήγι της τελειότητας είναι μια ματαιότητα και χάσιμο πολύτιμου χρόνου και ενέργειας.

Αντί να δίνουν έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, οι επιτυχημένοι άνθρωποι προσπαθούν για να κάνουν καλά την δουλειά. Γνωρίζουν ότι τα λάθη είναι αναπόφευκτα και αποτελούν μέρος της μαθησιακής διαδικασίας. Αυτή η νοοτροπία τους επιτρέπει να παίρνουν ρίσκα, να κάνουν λάθη, να μαθαίνουν από αυτά και να προχωρούν.

Για αυτούς, η εστίαση είναι στη συνεχή βελτίωση παρά σε ένα ανύπαρκτο ιδανικό. Συνειδητοποιούν ότι είναι πιο ωφέλιμο να σημειώνουν πρόοδο και να μαθαίνουν στην πορεία, παρά να παραμένουν στάσιμοι στην αναζήτηση της τελειότητας.

2) Οι γνώμες των άλλων

Θα μπορούσατε να υποθέσετε ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι προσέχουν συνεχώς τις απόψεις των άλλων, δεδομένης της θέσης υψηλού προφίλ τους. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να αρέσουν σε όλους. Γνωρίζουν ότι το να ανησυχούν για τις απόψεις των άλλων μπορεί να εμποδίσει την πρόοδό τους και να θολώσει την κρίση τους. Αντίθετα, επικεντρώνονται στο δικό τους μονοπάτι και μένουν πιστοί στις αξίες και το όραμά τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούν τα σχόλια ή την κριτική. Αντίθετα, διακρίνουν τις εποικοδομητικές συμβουλές από τις αβάσιμες απόψεις, χρησιμοποιώντας τις πρώτες για να βελτιωθούν και να αναπτυχθούν.

3) Να είναι οι καλύτεροι σε όλα

Είναι φυσικό να θέλεις να διαπρέψεις σε κάθε τομέα της ζωής, αλλά οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι είναι ΟΚ να μην είσαι ο καλύτερος σε όλα. Καταλαβαίνουν ότι όλοι έχουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μας- και αυτό είναι εντάξει.

Αντί να μένουν σε τομείς στους οποίους μπορεί να μην είναι τόσο ικανοί, τα επιτυχημένα άτομα εστιάζουν στις δυνάμεις και τα πάθη τους. Γνωρίζουν πού βρίσκεται το ταλέντο τους και το ακονίζουν, ενώ εκτιμούν επίσης τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία των άλλων.

4) Αποτυχία

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν ανησυχούν για την αποτυχία. Το βλέπουν ως κομμάτι του ταξιδιού προς την επιτυχία.

Πάρτε, για παράδειγμα, έναν επιτυχημένο επιχειρηματία που κάποτε ξεκίνησε μια επιχείρηση που δεν απογειώθηκε όπως αναμενόταν. Αντί να επιμείνει σε αυτό το πισωγύρισμα, το θεώρησε ως μια ευκαιρία μάθησης, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το τι λειτούργησε και τι όχι.

Βλέποντας την αποτυχία ως σκαλοπάτι και όχι ως παγίδα, χρησιμοποιούν την εμπειρία τους για να οικοδομήσουν ένα πιο επιτυχημένο εγχείρημα την επόμενη φορά.

Έτσι, αν φοβηθήκατε ποτέ την αποτυχία, να θυμάστε ότι δεν είναι το τέλος του δρόμου. Είναι απλώς ένα ακόμη σημείο καμπής, που σας ωθεί προς τον τελικό στόχο σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − eleven =