αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα μικρά tips για να καταπολεμήσεις την μοναξιά όταν δουλεύεις από το σπίτι

Τέσσερα μικρά tips για να καταπολεμήσεις την μοναξιά όταν δουλεύεις από το σπίτι

Ξυπνάς, κάθεσαι στο laptop και ξεκινάς να δουλεύεις. Ίσως έχεις φτιάξει έναν καφέ λίγο πριν. Κάπως έτσι ξεκινά η ημέρα σου, όταν δουλεύεις από το σπίτι. Και την επόμενη ημέρα το ίδιο. Και μετά πάλι το ίδιο.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Ενώ αυτό το μοντέλο εργασίας γίνεται όλο και μεγαλύτερο trend σε όλο τον κόσμο και έχει πολλά θετικά, ταυτόχρονα μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Ένα πολύ συνηθισμένο είναι η μοναξιά. Μην ξεχνάς, ότι αν εργάζεσαι με αυτό το μοντέλο, δεν έχεις συναδέλφους που βλέπεις στο γραφείο κάθε ημέρα, δεν έχεις συχνά meetings, δεν κάνεις καν την διαδρομή για να πας μέχρι την δουλειά σου. Και εκεί είναι η παγίδα: Να παρασυρθείς… κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο, και να δουλεύεις καθημερινά, χωρίς να βλέπεις άνθρωπο.

Τώρα θα δούμε 4 μικρά tips, για να καταπολεμήσεις την μοναξιά αν εργάζεσαι από το σπίτι σου.

1# Κάποιες ημέρες, εργάσου από αλλού. Όπως έχουμε πει σε παλαιότερα άρθρα, υπάρχουν πολλά κατάλληλα cafe και κοινόχρηστοι χώροι, στους οποίους μπορείς να πας και να δουλέψεις. Με μόνο εργαλείο το Laptop και το smartphone σου- όπως θα έκανες δηλαδή και στο σπίτι σου. Καθόρισε κάποιες ημέρες την εβδομάδα κατά τις οποίες θα δουλεύεις εκτός σπιτιού. Θα αλλάξεις παραστάσεις και σίγουρα θα γνωρίσεις νέο κόσμο.

2# Co-working spaces. Υπάρχουν επίσης αρκετά τέτοια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Οργανωμένοι επαγγελματικοί χώροι στους οποίους μπορείς να εγκατασταθείς και να τους χρησιμοποιείς για εργασία, όποτε θες. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί αν δίνεις κάποια συνδρομή τον μήνα…

3# Διαλείμματα. Είναι επίσης σημαντικά, ειδικά αν δουλεύεις από το σπίτι. Αναζήτησε χρόνο για να κάνεις διαλείμματα, και να βγεις για μια βόλτα, έναν καφέ ή ένα ποτό με φίλους. Η καθημερινότητα θα κυλά πολύ πιο εύκολα. Θα καταπολεμήσεις την μοναξιά και παράλληλα θα «καθαρίζεις το μυαλό σου.

4# Κατοικίδιο. Αφού περνάς πολλές ώρες στο σπίτι και δεν μπορείς να φέρνεις κάποιον άνθρωπο εκεί, μπορείς να πάρεις κάποιο κατοικίδιο. Η παρουσία του θα σε κάνει να νιώσεις λιγότερο μόνος. Φυσικά, το να πάρεις ένα ζωάκι στο σπίτι σου είναι μεγάλη ευθύνη, άρα πρέπει να έχεις και χρόνο για να το φροντίσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − twelve =