αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα μεγάλα λάθη που κάνουν πολλοί άνθρωποι στο networking

Τέσσερα μεγάλα λάθη που κάνουν πολλοί άνθρωποι στο networking

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη σημασία του networking. Είναι αυτό που μπορεί να σου ανοίξει επαγγελματικές πόρτες. Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας, startupper ή freelancer. Παρόλα αυτά, η επαγγελματική δικτύωση δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Και βλέπουμε αρκετούς ανθρώπους να δυσκολεύονται να μπουν σε αυτή την διαδικασία.

Τώρα δεν θα δούμε τι πρέπει να κάνεις. Αλλά τι δεν πρέπει να κάνεις στο networking. Τέσσερα συγκεκριμένα πράγματα που όχι μόνο δεν θα σε οδηγήσουν στο να κάνεις νέες επαφές, αλλά ίσως να χάσεις και μερικές μεγάλες ευκαιρίες.

1# Ζητάς κατευθείαν χάρες. Είναι ένα μεγάλο λάθος που κάνουν αρκετοί. Αν πας κατευθείαν να ζητήσεις κάτι από έναν άγνωστο άνθρωπο, μάλλον δεν θα το πάρεις. Και σίγουρα δεν θα δημιουργήσεις μια καλή επαφή. Δες πρώτα τι αξία μπορείς να δώσεις εσύ. Και στην συνέχεια να γίνει το αντίστροφο.

2# Δεν κάνεις follow-up. ΟΚ, πήγες στο event, μοίρασες κάρτες, έκανες ακόμα περισσότερες χειραψίες. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Φρόντισε να κρατήσεις μια επαφή με τους ανθρώπους που γνώρισες. Και ένα καφές για συζήτηση από κοντά, είναι συνήθως χρήσιμος.

3# Αδυνατείς να «πουλήσεις» σωστά τον εαυτό σου. Είπαμε, η άλλη πλευρά θέλει να πάρει κάποια αξία από εσένα. Αν ομως εσύ δεν μπορείς να εξηγήσεις τι είναι αυτό που παράγεις και πως θα μπορούσες να βοηθήσεις, πιθανότατα η άλλη πλευρά δεν θα επιδιώξει κάποια νέα συνάντηση μαζί σου.

4# Λες ψέμματα. Επίσης κάτι που μπορεί να σε οδηγήσει στην αποτυχία στο networking. Κάποιοι στην προσπάθεια τους να εντυπωσιάσουν, μεγαλοποιούν την επαγγελματική τους ιδιότητα ή ένα project που έχουν φτιάξει. Η αλήθεια όμως αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί. Και θα φανείς πολύ χαμηλότερος των προσδοκιών. Άσε που κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί με έναν αναξιόπιστο άνθρωπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 16 =