αρχικηVIRALΤέσσερα μέρη στην Αθήνα όπου μπορείς να κάνεις ποδήλατο μέσα στη φύση

Τέσσερα μέρη στην Αθήνα όπου μπορείς να κάνεις ποδήλατο μέσα στη φύση

Αν είσαι λάτρης του ποδηλάτου, ζεις στην Αθήνα, αλλά δεν θες να κάνεις τις βόλτες σου… μέσα στα αυτοκίνητα, τότε η παρακάτω λιστα σε ενδιαφέρει. Είναι 4 μέρη εντός Αττικής στα οποία μπορείς να κάνεις ποδήλατο και να είσαι μέσα στη φύση.

Aλσος Συγγρού

Το Άλσος Συγγρού είναι πολύ κοντά στην Κηφισιά, στο ύψος του ΚΑΤ, και η πρόσβασή του είναι πολύ εύκολη. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μικρό δάσος μέσα στην πόλη, όπου μπορείς να κάνεις πεζοπορία, τρέξιμο, ποδήλατο και βόλτα με τους φίλους σου και τα παιδιά σου. Οι κάτοικοι των βορείων προαστίων το γνωρίζουν καλά και όσοι είναι λάτρεις της φύσης το τιμούν κάθε Σαββατοκύριακο. Είναι ένα υπέροχο μέρος για να κάνεις ποδήλατο και μερικές διαδρομές είναι πολύ εύκολες. Βέβαια υπάρχουν και ανηφόρες για σένα που θέλεις να γυμναστείς λίγο παραπάνω. Όλο το κτήμα διασχίζεται από μικρά και μεγαλύτερα μονοπάτια, ιδανικά για ποδήλατο, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.

Κτήμα Τατόϊ

Μπορείς να πας στο Κρυονέρι, να αφήσεις το αυτοκίνητό σου κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής και να ξεκινήσεις την βόλτα σου είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατο. Υπάρχει μια ολόκληρη διαδρομή που σε πηγαίνει μέχρι τα πρώην βασιλικά κτήματα του Tατοϊου.

Υμηττός

Τον τελευταίο καιρό ο Υμηττός έχει γίνει πολύ δημοφιλής προορισμός για ποδηλάτες και πεζοπόρους. Ο Υμηττός έχει πολλές κρυμμένες φυσικές ομορφιές, άπειρες διαδρομές για πεζοπορία, ποδήλατο, σημεία με συναρπαστική θέα για φωτογράφηση ή για πικ νικ. Και πάνω απ’ όλα, είναι… μέσα στην Αθήνα!

Πάρνηθα

Στην Πάρνηθα έχουμε δύο προτάσεις για τους ποδηλάτες. Και στις δύο περιπτώσεις παρκάρεις το αυτοκίνητο σου εκεί που είναι το τελεφερίκ. Μετά, είτε μπορείς να κάνεις ποδήλατο στα χωμάτινα μονοπάτια που ξεκινούν από το πάρκινγκ, είτε μπορείς να ανέβεις τον δρόμο με το ποδήλατο για περίπου 2 χιλιόμετρα μέχρι να συναντήσεις ένα κιόσκι σε μια στροφή. Ακριβώς απέναντι από το κιόσκι θα δεις μια μπάρα και ένα χωμάτινο μονοπάτι που σε ανεβάζει περίπου στα χίλια μέτρα υψόμετρο. Σε αυτό το μονοπάτι μπορείς να κάνεις ποδήλατο, αλλά προσοχή γιατί είναι απαιτητική ανηφόρα και θέλει συντήρηση δυνάμεων ειδικά αν είσαι αρχάριος.

https://www.mpafi.gr/wp-content/uploads/2018/05/GOPR2705.jpg
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 11 =