αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις περάσουν τα 30 τους

Τέσσερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις περάσουν τα 30 τους

Έκλεισες τα 30 σου; Αυτό το ορόσημο προκαλεί λίγο… φόβο σε αρκετούς ανθρώπους. Καθώς σηματοδοτεί την είσοδο στα «middle years». Τα ανέμελα 20s είναι πια πίσω σου- και η κατάσταση μοιάζει τώρα πιο σοβαρή. Ενώ εσύ καλείσαι να πάρεις μερικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν σημαντικά την μετέπειτα ζωή σου.

Την ίδια στιγμή, η κοινωνία έχει προγραμματίσει πολλούς/ες να πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν επιτύχει Χ αριθμό πραγμάτων μέχρι αυτή την ηλικία. Και αν εσύ δεν τα έχεις πετύχει, τότε θεωρείται ότι… έχεις καθυστερήσει. Κάπου σε αυτήν την ηλικία, για παράδειγμα, πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να παντρευτούν/συζήσουν, να δημιουργήσουν οικογένεια ή να εγκατασταθούν σταθερά σε μια καριέρα.

Το aconsciousrethink.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι τα 4 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις περάσουν τα 30 τους. Και δείχνουν ότι… δεν υπάρχει ένας δρόμος για όλους.

1# Υποθέτουν ότι αν η καριέρα τους δεν είναι ακόμη σταθερή, δεν θα είναι ποτέ. Οι τηλεοπτικές εκπομπές και οι ταινίες στις οποίες οι άνθρωποι εγκαθίστανται επιτυχώς στην καριέρα τους σχετικά νωρίς μπορεί να είναι διασκεδαστικές, αλλά λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για μυθοπλασίες. Οι γενιές των γονιών και των παππούδων μας μπορεί να είχαν στραφεί λίγο περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους της εποχής τους δεν είχαν καν ξεκινήσει ούτε στα 30 ή στα 40 τους.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι πραγματικά δεν γνωρίζουμε τον εαυτό μας μέχρι να φτάσουμε στα 30 μας. Όταν είμαστε νεότεροι, μπορεί να έχουμε ιδέες για το τι μας αρέσει, τι θα θέλαμε να κάνουμε ως καριέρα και τι είδους ζωές θα θέλαμε να έχουμε. Αλλά όλα αυτά αλλάζουν δραστικά καθώς μεγαλώνουμε – καθώς αναπτύσσουμε μια ισχυρότερη αίσθηση του εαυτού μας και συνειδητοποιούμε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας. Αν σήμερα μισείτε αυτό που κάνετε και προτιμάτε να κάνετε κάτι άλλο, do it! Θα είστε πιο ευτυχισμένοι και η επιτυχία θα έρθει πολύ πιο γρήγορα και εύκολα, από ότι αν βαλτώσετε σε μια δουλειά που μισείτε.

2# Σκέφτονται ότι θα είναι μόνοι για πάντα. Όπως και στο ζήτημα της καριέρας που αναφέρθηκε παραπάνω, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν δεν έχουν γνωρίσει… την μεγάλη τους αγάπη μέχρι τα 30, αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Όπως σημειώνει το aconsciousrethink.com, πολλοί άνθρωποι ζευγαρώνουν στην εφηβεία ή στα 20s τους και προσκολλώνται απελπισμένα σε ένα άτομο με το οποίο τα πάνε «απλά καλά» επειδή φοβούνται ότι δεν θα βρουν ποτέ άλλον/η και δεν θέλουν να είναι μόνοι. Αυτός δεν είναι ομως σοβαρός λόγος για να είσαι με κάποιον/α. Οι άνθρωποι μετά τα 30 αλλάζουν και ωριμάζουν. Έτσι, μια σχέση που λειτούργησε καλά όταν ήσασταν 21 ενδέχεται να διαλυθεί όταν είστε 31, επειδή και τα δύο μέρη έχουν αλλάξει. Και πάντα να θυμάσαι: Υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη και μπορείς να ταιριάξεις με κάποιον/ α από αυτούς, ανεξάρτητα από την ηλικία στην οποία είσαι.

3# Πιστεύουν ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή. Αυτή είναι μια από τις πιο καταστροφικές νοοτροπίες στις οποίες μπορούν να κολλήσουν άτομα άνω των 30 ετών. Πιστεύουν ότι πρέπει να παραμείνουν σε μια κατάσταση που δεν τους αρέσει, μόνο και μόνο επειδή είναι κατά κάποιο τρόπο «πολύ αργά» για να ξεκινήσουν από την αρχή. Είτε πρόκειται για μια καριέρα που δεν τους αρέσει, είτε μια σχέση που έχει σταματήσει να λειτουργεί, είτε ακόμη και μια πόλη που τους πνίγει, στην πραγματικότητα πάντα υπάρχει η επιλογή φύγεις απο εκεί. Και να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα. Κάθε μέρα σου δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσεις από την αρχή.

4# Είναι επικριτικοί με το σώμα τους. Μετά τα 30, είναι πιθανό η νεανική εμφάνιση να αρχίσει να «ξεθωριάζει» λίγο. Η διατροφή, το άγχος, η φυσική φθορά και άλλοι παράγοντες παίζουν τον ρόλο τους. Είναι χρήσιμο όμως να καταλάβεις ότι υπάρχουν άλλα πράγματα που παίζουν σημαντικότερο ρόλο στην ζωή, από ότι ένα αψεγάδιαστο σώμα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις το σώμα σου να καταστραφεί. Πάντα υπάρχουν υγιεινές συνήθειες που αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμα σου.

Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικά μονοπάτια

Αν έχετε φτάσει τα 30 (ή τα 40, ή τα 50, ή και παραπάνω) και δεν έχετε φτάσει στα ίδια ορόσημα ή δεν έχετε πετύχει τα ίδια πράγματα με τους άλλους, μην ανησυχείτε. Κανένας άνθρωπος δεν μοιάζει με κάποιον άλλο, και τα ταξίδια που κάνουμε στη ζωή μας είναι τόσο μοναδικά όσο εμείς. Δεν μπορείτε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με ένα άλλο άτομο: Ο άλλος βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό δρόμο από εσάς, γεμάτο εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν να αναπτυχθεί, και μαθήματα που πρέπει να πάρει. Κάπως έτσι, φτιάχνει τον δικό του «χάρτη» που είναι διαφορετικός από τον δικό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + six =